Καπραβέλος: Να κλείσουν όλα τα σχολεία

Το γεγονός ότι ενδέχεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος.

Μιλώντας το πρωί στον ANT1, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας είπε: «Tίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στην απόφαση για το άνοιγμα σχολείων.

Σε κάθε περίπτωση υπογράμμισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την Επιτροπή και τις εισηγήσεις τους προς την κυβέρνηση.

Ενώ πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε ο ιός είναι εδώ, υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο γενικά στη χώρα μας. Χθες, Τρίτη, είχαμε λίγες παραπάνω εισαγωγές, εξακολουθούμε να έχουμε 1.500 νοσηλευόμενους. Τα πράγματα δεν έχουν τελειώσει». 

Αναφορικά με την Αττική ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας σημείωσε ότι «είμαστε στην κόψη του ξυραφιού καθώς έχουμε στο αστικό κέντρο της χώρας μια ροή κρουσμάτων που είναι το 50% όσων εμφανίζονται σε όλη τη χώρα». Αν προκύψει το πρόβλημα θα είναι μεγάλο».