Βόμβα: Οι Έλληνες διαιτητές αποφάσισαν αποχή από τη Super League 1 | diaititis 94 1280x720 1

Οι επαναλαμβανόμενες λεκτικές «επιθέσεις» που δέχονται κάθε αγωνιστική οι διαιτητές από μερίδα παραγόντων ομάδων της Super League 1, φαίνεται ότι τους έφεραν σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν αποχή από τη 18η αγωνιστική, τη δεύτερη μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων (στο πρόγραμμα υπάρχει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ).

Τη δυσαρέσκειά τους για την υφιστάμενη κατάσταση εξέφρασαν μέσω επιστολής στις ΚΕΔ και ΕΠΟ. Πλέον αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση από την ΕΠΟ και τη Super League 1.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι διαιτητές στην επιστολή τους:

«Κύριοι,

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η μη προστασία των διαιτητών και ολόκληρου του Ελληνικού Ποδοσφαίρου από δηλώσεις, ανακοινώσεις και λεκτική βία που γίνονται καθημερινά από παράγοντες, δημοσιογράφους και πολλούς άλλους που απασχολούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι μηνύσεις κατά διαιτητών και άλλων παραγόντων της διαιτησίας με σκοπό τον εκφοβισμό, τη δημιουργία εντυπώσεων και συκοφάντησης προσώπων.

Η ατιμωρησία ή η τιμωρία “χάδι” σε πολλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων κ.α.

Η υπομονή έχει τελειώσει. Ο σεβασμός και η κατανόηση προς όλους έχει γυρίσει μπούμερανγκ σε εμάς, μιας και πολλοί είναι αυτοί που τα εκμεταλλεύονται με προσωπικό ή οπαδικό όφελος.

Απόφασή μας είναι να μην είμαστε διαθέσιμοι να οριστούμε και να αγωνιστούμε τη 18η Αγωνιστική της Superleague ως ένδειξη αντίδρασης σε όλα αυτά που γίνονται μας προβληματίζουν και θίγουν ως ανθρώπους που υπηρετούν τον χώρο του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Με εκτίμηση,
Άτυπο Όργανο Διαιτητών – Βοηθών Διαιτητών SL».