Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από μέσα της Άπω Ανατολής, οι Βορειοκορεάτες θα «υποβληθούν σε καταναγκαστική εργασία τριών μηνών», σε περίπτωση που εντοπιστούν από τις Αρχές της χώρας, να μην φοράνε τις προστατευτικές μάσκες κατά του COVID-19. 

Τα νέα αυστηρότερα μέτρα αποτελούν μέρος μιας νέας προσπάθειας ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού  στη «μυστικοπαθή» χώρα της ανατολικής Ασίας.

Μάλιστα έχει καθοριστεί πως μαθητές σχολείων θα είναι εκείνοι που θα κάνουν τις «περιπολίες για μάσκα προσώπου» ώστε να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας στο Radio Free Asia

North Koreans will reportedly be subjected to three months of hard labour for not wearing Covid-19 face masks under tough new rules. Above, Ryongwang Senior Middle School students have their temperatures checked before entering the school in Pyongyang

Όσοι βρεθούν χωρίς μάσκα προσώπου θα υποβληθούν άμεσα, σε τρεις μήνες «πειθαρχικής εργασίας».

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει καταγράψει επίσημα καμία περίπτωση κορωνοϊού, αλλά έχει λάβει εντατικά μέτρα πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων, της εντολής για χρήση μάσκας και υποχρεωτικών καραντίνων για τους εργάτες που δουλεύουν κοντά στα σύνορα της χώρας.

Ωστόσο, αξιωματούχοι αποκάλυψαν στους πολίτες σε δημόσιες διαλέξεις τους, ότι υπήρχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ήδη από τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα πάντα με το Radio Free Asia

Το μέσο αναφέρει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι ομιλίες των αξιωματούχων, σε οργανισμούς, χώρους εργασίας και γειτονιές, ενημερώνοντας τους ότι υπήρχαν περιπτώσεις κρουσμάτων εντός της χώρας, χωρίς να δοθούν αριθμοί – με τις δύο κύριες εστίες να είναι η Πιονγκγιάνγκ και η επαρχία Ριάνγκανγκ. 

Οι ξένοι εμπειρογνώμονες έχουν αμφιβολίες σχετικά με τον ισχυρισμό της Βόρειας Κορέας ότι δεν έχουν περιπτώσεις κορωνοϊού.