Θρίλερ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία.

Οι πολίτες της γειτονικής χώρας θα προσέλθουν στις κάλπες στις 15 του μήνα στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά την «Συμφωνία των Πρεσπών» και τις αλλαγές στην συνταγματική ονομασία της, και οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι για την πρωθυπουργία, Ζόραν Ζάεφ και Κρίστιαν Μιτσόβσκι, δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Δύο νέες δημοσκοπήσεις μαρτυρούν το αμφίρροπο της αναμέτρησης, καθώς η μία δίνει προβάδισμα στο SDSM του Ζάεφ και η άλλη στο VMRO του Μιτσόβσκι.

Συγκεκριμένα σε έρευνα της εταιρίας Brima Gallup (πήραν μέρος 1.174 ψηφοφόροι) το κόμμα του νυν πρωθυπουργού συγκεντρώνει το 17.8% στην πρόθεση ψήφου, και αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 15.1%.

Αντίστροφη εικόνα βγάζει η δημοσκόπηση της αμερικανικής Mc Laughlin & Associates που δίνει προβάδισμα 2% στο VMRO που συγκεντρώνει το 29% των 5.901 έναντι 27% του SDSM. Πάντως και τα δύο σενάρια είναι θετικά για τον Ζάεφ, καθώς ακόμη και σε περίπτωση ήττας με μικρή διαφορά θα είναι το φαβορί για να ξανακαθίσει στην καρέκλα του πρωθυπουργού, καθώς θεωρείται ότι το VMRO δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση και ο Ζάεφ θα έχει την ευκαιρία να τα βρει με τα κόμματα των Αλβανόφωνων, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν.