Στις προσπάθειες που κατέβαλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, προκειμένου να ενισχυθούν οι Έλληνες ψαράδες για τις απώλειες που είχαν εξαιτίας του κορωνοϊού, αναφέρθηκε ο πρόεδρος  του αλιευτικού συλλόγου μεγάλων πελαγικών ψαριών, Γιώργος Κατσοτούρχης.

«Τον καλέσαμε στην Κάλυμνο για να του πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Πέτυχε πολλά πράγματα ο Βορίδης. Ό,τι του ζητήσαμε μας το έκανε.

Βρέθηκε μετά από 30 χρόνια υπουργός να αναγνωρίσει τα μεγάλα πελαγικά ψάρια» είπε ο κ. Κατσοτούρχης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

Ο ίδιος, σε δηλώσεις που έκανε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγη μόλις ώρα πριν την άφιξη του υπουργού στο νησί, εξήρε τις προσπάθειες που κατέβαλε,  προκειμένου να ενισχυθούν οι Έλληνες ψαράδες για τις απώλειες που είχαν εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το θετικό αποτέλεσμα ήρθε έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες του συλλόγου σε συνεργασία με τον υπουργό και δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός ότι  σήκωνε το τηλέφωνο κάθε φορά που τον χρειάστηκαν, έπαιρνε ο ίδιος τηλέφωνο για να του λύνουν απορίες, τονίζοντας ότι είναι «κάτι που δεν έχει ξαναγίνει».


Για να συμπληρώσει πως «Από εδώ και πέρα με Βορίδη υπουργό θα πετύχουμε πολλά και όχι μόνο για την αλιεία και την Κάλυμνο, αρκεί να συνεργαστούν κάποιοι».

Τέλος, ο κ. Κατσοτούρχης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον υφυπουργό Τουρισμού, Μανό Κονσόλα καθώς και τον βουλευτή Δωδεκανήσου, Γιάννη Παππά για τη στήριξη που παρείχαν.