Βορίδης: Ο ΔΕΔΔΗΕ ευθύνεται για τις διακοπές ρεύματος - Έπρεπε να ενεργήσει πριν την κακοκαιρία | 0 365

Για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια» και κυρίως για τις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος που βύθισαν ολόκληρα εικοσιτετράωρα, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο σκοτάδι, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Ο Μάκης Βορίδης, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι ο ΔΕΔΗΕ ο οποίος είναι υπεύθυνος για την διαχείριση και συντήρηση του δικτύου έπρεπε να είχε προνοήσει, ώστε να μην υπάρξουν τα συγκεκριμένα προβλήματα που είχαν και μεγάλη έκταση, τονίζοντας ότι ήταν μια «πρωτοφανής κακοκαιρία που είχε να συμβεί στην Ελλάδα από το 2003».

«Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου. Έπρεπε λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά που έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε:

«Στη νότια Ελλάδα που τα φαινόμενα είναι σπάνια, θα έπρεπε από τις προηγούμενες μέρες να έχουν βγει συνεργεία, τα οποία θα έκαναν μια εκτίμηση ποιο κλαδί ή δέντρο είναι πιθανό να πέσει και να το προλάβουμε».

Αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι αυτές θα έχουν επιδιορθωθεί κατά 90% μέχρι και τα μεσάνυχτα.

«Ο πολίτης που ταλαιπωρείται βλέπει μια εργώδη προσπάθεια του κράτους υπό ακραίες συνθήκες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Το κράτος ήταν παρόν, λειτούργησε και λειτουργεί», ανέφερε τέλος ο Μάκης Βορίδης.