Μ. Βορίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απόλυσης ανεμβολίαστων υγειονομικών

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέτρο που να επηρεάζει τους εμβολιασμένους δεν συζητείται

Την πιθανότητα να επιβληθούν πιο αυστηρά μέτρα, σε περίπτωση που δεν «καρποφορήσουν» αυτά που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε: «Προφανώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε αν αυτά θα είναι τα τελευταία μέτρα. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα των μέτρων πόσο καλά θα πάνε».

Ο κ. Βορίδης δήλωσε επίσης πως είναι πρόωρο να γίνει συζήτηση για περαιτέρω μέτρα στην εστίαση και τα σουπερμάρκετ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι μέτρο που να επηρεάζει τους εμβολιασμένους δεν συζητείται, και απέρριψε κάθε σενάριο γενικευμένου απαγορευτικού.

«Υπάρχει ρητορική που ακούω στο δημόσιο λογο εν μέρει το λει ότι υπάρχει και στοχοποίηση των εμβολιασμένων, δεν υπάρχει στοχοποίηση, αλλά αγωνία για την υγεία τους. Διότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά από τους ανθρώπους που μπαίνουν ΜΕΘ και διασωληνώνονται, είναι 80 με 85% ανεμβολίαστοι» τόνισε. 

Εξήγησε ότι υπάρχει μια καλύτερη αναλογία κρουσμάτων, ΜΕΘ και θανάτων σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο γιατί τα κρούσματα είναι μεν περισσότερα, αλλά τελικά αυτοί που καταλήγουν στις ΜΕΘ ή καταλήγουν είναι πολύ λιγότεροι αναλογικά και στην πλειονότητα τους ανεμβολίαστοι. «Μεγάλες ηλικίες, υποκείμενα, ανεμβολίαστοι.

Τα μέτρα στοχεύουν στην πραγματικότητα να περιορίσουν το κίνδυνο μόλυνσης στους ανεμβολίαστους που είναι και πιο εκτεθειμένοι. Οι εμβολιασμένοι νοσούν λιγότερο και κινδυνεύουν λιγότερο. Προσπάθεια μας είναι να αυξήσουμε την προστασία των ανεμβολίαστων» επισήμανε ο Μάκης Βορίδης.

Όπως σημείωσε πάντως, το κυλιόμενο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων είναι γενικευμένο μέτρο. «Από 7, 8, 9 και θέμα βούλησης των εργαζομένων σπάει ανά μισάωρο και γίνεται τώρα ομαδοποίηση» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών. 

«Δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς, αλλά ρωτά τι κάνουμε για στρατό και αστυνομικούς» ανέφερε σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού Επικρατείας. «Aυτό που επισημαίνει ο κ. Σκέρτσος, και σωστά, είναι ότι με υποκριτικό και κακό στοχευμένο τρόπο ανοίγει συζήτηση μονό για τους αστυνομικούς» δήλωσε.