Βορίδης: Ζούμε πανδημία ανεμβολίαστων

«Ζούμε πανδημία ανεμβολίαστων», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών βρέθηκε καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και κλήθηκε να σχολιάσει τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, κατά την οποία η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι καθυστερημένα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα μέτρα λαμβάνονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας» και εξήγησε ότι αν η Κυβέρνηση είχε σπεύσει να λάβει μέτρα νωρίτερα, τότε οι ίδιοι που διαμαρτύρονται σήμερα ότι τα μέτρα είναι καθυστερημένα, μπορεί να τα χαρακτήριζαν αχρείαστα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι απόψεις κάποιων αρνητών των εμβολίων και των διασωληνώσεων, είναι παράλογες και παραληρηματικές, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι κάποιοι άλλοι αντί να πάρουν ξεκάθαρη θέση, χαϊδεύουν τα αυτιά αυτών των ακροατηρίων μη καταλογίζοντας τους, τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Ο κ. Βορίδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων του πάνελ, είπε επίσης ότι η άποψη που διατυπώνεται από κάποιους και υιοθετείται και από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για τους θανάτους από την πανδημία είναι λανθασμένη και επικίνδυνη, καθώς απαλλάσσει όσους έχουν ουσιαστικές ευθύνες, λέγοντας κατηγορηματικά ότι αν όλοι είχαν εμβολιαστεί τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.