Η τοξικότητα στην πολιτική πολώνει την κοινωνία και διχάζει τους Έλληνες

Ευθείες βολές αναμένεται να ανταλλάξουν Μητσοτάκης και Τσίπρας σήμερα το πρωί στη συζήτηση που ζήτησε ο πρωθυπουργός για την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει δημόσια αν υιοθετεί ή όχι όλα όσα αναφέρονται στο διαδίκτυο για τη Νέα Δημοκρατία τον ίδιο και τη κυβέρνηση και θα τον χαρακτηρίσει ενορχηστρωτή αυτής της επίθεσης με κτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Την ίδια ώρα ένα πέπλο στήριξης στην υπουργό πολιτισμού απλώνεται, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παράσχει απόλυτη στήριξη στην κ. Μενδώνη. Χθες κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και όταν αυτή είχε ολοκληρωθεί ο πρωθυπουργός είπε:

«Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου».

Απευθυνόμενος επίσης στους υπουργούς τους είπε «θυμηθείτε πόσους από εσάς έχει βοηθήσει η Λίνα Μενδώνη στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων».

Λίγο νωρίτερα 56 επιφανείς προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού στηρίζουν σε κείμενο που υπογράφουν την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και οι ηθοποιοί Αιμιλία Υψηλάντη και Αννα Φόνσου. Στην επιστολή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Με την πολιτική της υπουργού Λίνας Μενδώνη μπορεί ο καθένας μας να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική της επάρκεια, τις δεκαετίες που υπηρετεί τον Πολιτισμό, το έργο της και το προσωπικό της ήθος».

Για την κυβέρνηση οι δύο μήνες Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι δύσκολοι και για αυτό ο πρωθυπουργός συνέστησε στους υπουργούς του να μην υπάρξει εφησυχασμός. Γεγονός που και η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ελαφρά μείωση των δύο κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ . Ωστόσο η διαφορά εξακολουθεί να είναι μεγάλη 17,1% ανάμεσα στα δύο κόμματα. Η μέτρηση της OPINION POLL έγινε τη διάρκεια της κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ» και στον απόηχο της συνέντευξης της Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 37,3% έναντι 20.2 του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν Κιναλ 7.1, ΚΚΕ 5.3, Ελληνική λύση 4.4, Μέρα 25 3.1 ενώ το 9.1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 58,4% εξακολουθεί να είναι ο πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός με την Φώφη Γεννηματά να ακολουθεί με 33,1% και τον Αλέξη Τσίπρα με 30.8%

Την ίδια ώρα μεγάλο στοίχημα είναι το θέμα των εμβολιασμών με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι «Έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, το οποίο είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών. Εκτιμώ ότι σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του 1 εκατομμυρίου».

Την παράταση του lockdown και την στρατηγική της κυβέρνησης καυτηριάζει η αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως για μια ακόμη φορά έριξε την ευθύνη στους πολίτες λέγοντας ότι αυτό γίνεται λόγω εφησυχασμού τους. Ο ίδιος με την ανικανότητα που τον διακρίνει δεν δέχεται καμία ευθύνη. Το Κίνημα αλλαγής, πως στην κυβέρνηση συνεχίζουν να πορεύονται χωρίς σχέδιο και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και σε αυτές τις κρίσιμες ώρες.