Βόζεμπεργκ στο Ευρωκοινοβούλιο: Ενιαία ευρωπαϊκή φωνή και ισχυρή πολιτική κατά της Τουρκίας | Ελίζα Βόζεμπεργκ

Μία «ενιαία ευρωπαϊκή φωνή» και μία «ισχυρή πολιτική κατά της Τουρκίας», ζήτησε από την ΕΕ η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, κατά τη σημερινή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, σχετικά με τα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Η κ. Βόζεμπεργκ, και ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, αφού αναφέρθηκε στην απόφαση της συνόδου κορυφής, στηλίτευσε τις προκλήσεις της Τουρκίας λέγοντας: «Συνάδελφοι, ας είμαστε ρεαλιστές. Πριν ακόμη ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές η Τουρκία ήδη τορπιλίζει το διάλογο. Προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα των συνομιλιών, προσθέτοντας την αποστρατικοποίηση των νησιών, ενώ μιλά πάλι για γκρίζες ζώνες».

Επίσης, αφού υπενθύμισε τα λόγια της προέδρου φον ντερ Λάιεν, ότι «κανείς δεν μπορεί να μας χωρίσει», προσέθεσε: «Για να είμαστε, όμως, ενωμένοι και ισχυροί οφείλουμε να έχουμε μια φωνή και μια πολιτική εναντίον της γείτονος, όταν απειλεί την ένωσή μας». Υπογράμμισε δε, ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν πτοείται από γενικόλογες αναφορές ως απάντηση στον αναθεωρητισμό του» και ότι «επιβάλλεται συγκεκριμένη περιγραφή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, καθώς και ο τρόπος άμεσης εφαρμογής τους, στην πρώτη έμπρακτη επιθετική πράξη σε βάρος κράτους μέλους της ΕΕ κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».