Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ινδία αυξήθηκε κατά 43.082 τις προηγούμενες 24 ώρες και έτσι οι ασθενείς στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας είναι τα 9.309.787.

Κατά την ίδια πηγή, το ίδιο διάστημα άλλοι 492 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 135.715 νεκρούς.

Ο αριθμός των θανάτων υποχώρησε κάτω από το όριο των 500, το οποίο ξεπεράστηκε την προηγουμένη.

Η κατάσταση παραμένει ανησυχητική στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα, όπου καταγράφηκαν 5.475 κρούσματα και 91 θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 455.555 στην δεύτερη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου, που έχει επιβεβαιώσει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό στον κόσμο.

Συμφωνία για την παραγωγή του Sputnik V

Το Ταμείο Άμεσων Ρωσικών Επενδύσεων και η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Hetero συμφώνησαν να προχωρήσουν στην παραγωγή 100 εκατομμυρίων δόσεων του ρωσικού εμβολίου εναντίον του νέου κορονοϊού, του Sputnik V, ανέφερε το πρώτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου, η παραγωγή θα αρχίσει στην Ινδία στις αρχές του 2021. Στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας έγιναν η δεύτερη και η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τον Μάρτιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ