Ανησυχεί για την αποπληρωμή του κυβερνητικού χρέους ο Βρετανός υπ. Οικονομικών

Η είδηση που ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον για τη παράταση του lockdown στη Βρετανία μετά από τη μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων, έφερε πλήθος αντιδράσεων από τους Βρετανούς πολίτες, οι οποίοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Μπόρις Τζόνσον κάνοντας διάγγελμα, τόνισε ότι η Βρετανία δεν πρόκειται να βγει από το lockdown μέχρι τις 31 Μαρτίου. Aυτό ωστόσο, εξαγρίωσε τα πλήθη με αποτέλεσμα να μαζευτούν διαδηλωτές στην πλατεία Ουέστμινστερ, όπου βρίσκεται το βρετανικό κοινοβούλιο.

Μάλιστα,στις 21 ανήλθαν οι συλλήψεις και ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους υπήρχαν και συνταξιούχοι. Ορισμένοι προέβαλαν αντιρρήσεις για τα νέα μέτρα και άλλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της βρετανικής Δικαιοσύνης να μην αποφυλακιστεί με εγγύηση ο ιδρυτής του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ .

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που αστυνομικοί ρωτούσαν τον κόσμο για ποιον λόγο βρίσκεται έξω, καθώς στη Βρετανία πλέον επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 200 λιρών σε περίπτωση άσκοπης μετακίνησης και μη χρήσης μάσκας.