Βρετανία: Άφησε το παιδί της να πεθάνει από την πείνα ενώ γιόρταζε τα γενέθλια της για 6 μέρες | child neglect

Οι κοινωνικοί λειτουργοί δήλωσαν στο δικαστήριο ότι ανησυχούσαν για την καλή υγεία ενός μικρού κοριτσιού μόλις 20 μηνών, που είχε μαρτυρικό θάνατο από ασιτία, όταν η μητέρα της βγήκε να γιορτάσει τα 18α γενέθλια της για 6 μέρες!

Το τοπικό συμβούλιο του Μπράϊτον και Χόουβ δέχεται σήμερα τα πυρά των πάντων για την τραγική κατάληξη της μικρής Άσια, που πέθανε, όταν η μητέρα της, Βέρφι Κούντι, την άφησε μόνη της στο σπίτι για περάσει μια εβδομάδα στα μπαρ της περιοχής τους, γιορτάζοντας νυχθημερόν τα γενέθλια της. Το μικρό κορίτσι, όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, είχε μείνει πολλές φορές μόνο του πριν πεθάνει από την πείνα από την πολυήμερη απουσία της μητέρας του.

Βρετανία: Άφησε το παιδί της να πεθάνει από την πείνα ενώ γιόρταζε τα γενέθλια της για 6 μέρες | mum

Το δικαστήριο δήλωσε αποφασισμένο να βρεθούν οι ένοχοι, εκτός από τη μητέρα, πίσω από αυτήν την τραγωδία, που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Η μητέρα, η οποία περίμενε 3 ώρες δίπλα στη νεκρή κόρη της πριν καλέσει το 999, έχει καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκιση, αφού πρώτα δήλωσε ένοχη για ανθρωποκτονία.

Την περίοδο του θανάτου της Άσια, κανένας κοινωνικός λειτουργός δεν είχε αναλάβει την υπόθεση της, παρότι η μητέρα της είχε τον δικό της κοινωνικό λειτουργό για να τη βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετώπιζε ως ανήλικη μητέρα. Μητέρα και βρέφος ζούσαν σε διαμέρισμα για ευάλωτες οικογένειες στο Μπράϊτον.

Πηγή: dailymail.co.uk