Ένας υπεύθυνος κέτερινγκ, ο οποίος εργαζόταν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, φαίνεται πως κρύβεται πίσω από τις κλοπές προσωπικών αντικειμένων της βασίλισσας.

Συγκεκριμένα, ονομάζεται Adamo Canto και είναι 37 ετών. Ο ίδιος ομολόγησε την ενοχή του στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ, για 4 διαφορετικά περιστατικά κλοπής που έλαβαν χώρα στο Μπάκιγχαμ ανάμεσα στον Νοέμβριο του 2019 και τον Αύγουστο του 2020.

Εν μέσω πανδημίας, τα καθήκοντά του είχαν τροποποιηθεί και έτσι ο ίδιος είχε αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερους χώρους του ανακτόρου, όπως γραφεία, αποθήκες, φοριαμοί αλλά και το κατάστημα σουβενίρ του παλατιού, από το οποίο φέρεται να έκλεψε συνολικά 77 αντικείμενα.

Η αστυνομία είχε εντοπίσει τα κλοπιμαία στα διαμερίσματα του Canto στο ανάκτορο, αξίας 10.000 – 100.000 λιρών, ορισμένα εκ των οποίων είχε διαθέσει ο ίδιος προς πώληση στο…eBay.

Μάλιστα, ο Canto διέθετε πολλά από τα αντικείμενα σε τιμές αρκετά χαμηλότερες από την πραγματική τους αξία, έχοντας ωστόσο καταφέρει να κερδίσει 7.741 λίρες από την πώλησή τους, μέχρι και την στιγμή της σύλληψής του.

Ανάμεσα στα κλοπιμαία συγκαταλέγονταν αντικείμενα όπως το φωτογραφικό άλμπουμ από την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στο παλάτι, υπογεγραμμένες φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι, του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, καθώς και μετάλλια αξιωματούχων του βρετανικού στρατού, που τους είχαν αποδοθεί από τη βασίλισσα και φυλάσσονταν στο παλάτι.

Η ποινή που θα επιβληθεί στον Canto δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, και το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί σχετικά αργότερα μέσα στον μήνα.

Πηγή: BBC 

Comments are closed.