Μπόρις Τζόνσον: Θα εμβολιαστώ σύντομα με το εμβόλιο της AstraZeneca

H αναμενόμενη «Ημέρα Ελευθερίας» πήρε παράταση τεσσάρων εβδομάδων στην Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζονσον σε συνέντευξη Τυπου με τον Κρις Γουίτι, επικεφαλής ιατρικό αξιωματούχο.

Μπορεί ο οδικός χάρτης για την έξοδο από τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού να είχε ως ημερομηνία ορόσημο την 21η Ιουνίου, η βρετανική κυβέρνηση ωστόσο αναγκάστηκε να προχωρήσει στην παράταση των μέτρων έως τις 19 Ιουνίου, λόγω της ευρείας διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα.

Κύκλοι της κυβέρνησης άφηναν να εννοηθεί τις τελευταίες εβδομάδες πως αυτη η παράταση θα πάρει σάρκα και οστά.

Με αυτό τον τρόπο συνεχίζονται οι περιορισμοί της κατ’ οίκον εργασίας, όπως και στον αριθμό των συγκεντρώσεων, τόσο στα σπίτια, όσο και στις παμπ και τα εστιατόρια.

Στην έναρξη της συνέντευξης Τύπου, ο Μπόρις Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα σε άτομα άνω των 18 ετών.

«Τα εμβόλια λειτουργούν» τόνισε, ενώ ανέφερε ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν περισσότερα κρούσματα και νοσηλείες. Η κυβέρνηση εστιάζει στα εκατομμύρια νέων ατόμων που δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους και τους πλέον ευάλωτους.