Βρετανία: Σάπια ψάρια έξω από την οικία του Μπόρις Τζόνσον (pics+vid)

Πάνω από δέκα οδηγοί φορτηγών με θαλασσινά και ψάρια κατέφτασαν έξω από την κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, με το σύνθημα «Η Σφαγή του Brexit», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις νέες εργασιακές συνθήκες.

Παράλληλα, απειλούν πως θα ξεφορτώσουν όλο τους το εμπόρευμα στην είσοδο της πρωθυπουργικήα κατοικίας, στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο κλάδος της αλιείας και του εμπορίου θαλασσινών είναι έτοιμος να καταρρεύσει, εξαιτίας της αδυναμίας συνέχισης των εξαγωγών θαλασσινών στη μετά – Brexit εποχή. Οι ψαράδες από τη Σκωτία έρχονται πια αντιμέτωποι με νέες διαδικασίες, μη μπορώντας να κάνουν εξαγωγή των προϊόντων τους. Με τη συμφωνία με την Ε.Ε., απαιτούνται πιστοποιητικά, υγειονομικοί και τελωνειακοί έλεγχοι και άλλες διαδικασίες, που καθιστούν το εγχείρημα εξαιρετικά χρονοβόρο, έχοντας σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα των προϊόντων.

Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού δεν απάντησε ξεκάθαρα για το αν ο Μπόρις Τζόνσον διάβασε ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας για το Brexit με την Ε.Ε. Αρκέστηκε στο να πει ότι «ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τη συμφωνία που επετεύχθη».