Βρετανία: Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στο κοινοβούλιο για τη δολοφονία του Ντέιβιντ Έιμες | david.ames

Ο θάνατος του 69χρονου Συντηρητικού βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες συγκλόνισε όλο τον πλανητη και κυρίως τη Βρετανία. Σήμερα με την επανέναρξη του κοινοβουλίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του βουλευτή.

Ο Έιμες, ήταν πατέρας πέντε παιδιών και δολοφονήθηκε μέσα σε μια εκκλησία Μεθοδιστών στο Λι-ον-Σι, περίπου 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο, έναν 25χρονο Σομαλό που φέρεται ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και παλαιότερα παρακολουθούσε, για μικρό χρονικό διάστημα, το πρόγραμμα καταπολέμησης της ριζοσπαστικοποίησης.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι προς τιμή του βουλευτή θα αναγνωριστεί ως αυτόνομος δήμος η κωμόπολη Σάουθεντ-ον-Σι, όπως ζητούσε ο ίδιος επί χρόνια. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Μεγαλειότητά της συμφώνησε ότι στο Σάουθεντ θα δοθεί το καθεστώς δήμου, που τόσο του αξίζει», σημείωσε.

Οι βουλευτές, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Σώματος Λίντσεϊ Χόιλ, θα πάνε στη συνέχεια στην εκκλησία Σεντ Μάργκαρετ, δίπλα στο αββαείο του Γουεστμίνστερ, όπου θα τελεστεί μια λειτουργία στη μνήμη του βουλευτή.