Πτώση σημείωσε σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου το ευρώ καθώς οι επενδυτές που οδήγησαν το ενιαίο νόμισμα σε υψηλό πολλών ετών πήραν μια ανάσα προετοιμαζόμενοι για την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, περιμένοντας να δουν εάν οι αξιωματούχοι θα ανακοινώσουν ακόμα περισσότερα μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Το δολάριο έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών έναντι του ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για περισσότερο καιρό ενώ οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που είναι αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής συμφώνησαν σε ένα σημαντικό ταμείο ανάκαμψης με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας στην Ευρώπη.

Στις 13:30 ώρα Ελλάδας, το ευρώ σημείωσε πτώση 0,2% στο 1,1815 δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου, που αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά 0,2% στο 93.082.

Οι αμερικανικές χρηματοπιστωτικές αγορές είναι κλειστές λόγω της αργίας του Labour Day, άρα οι όγκοι συναλλαγών πιθανόν να είναι μικρότεροι του συνηθισμένου.

Την ίδια ώρα, η στερλίνα σημείωσε πτώση 1% αφού η Βρετανία φέρεται να απείλησε να παρακάμψει τη συμφωνία διαζυγίου της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε έως το 1,3145 δολάριο ενώ έναντι του ευρώ σημείωσε πτώση 0,8% στις 89,88 πένες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ