Βρετανικές εκλογές: Σάρωσε ο Τζόνσον τους Εργατικούς σύμφωνα με το exit poll |

Οι Βρετανοί έμειναν με υπομονή για πολλή ώρα στις ουρές και ψήφισαν έως αργά. Ο δρόμος του BREXIT τελικά ανοίγει! Συντριπτική νίκη με αυτοδυναμία δείχνουν τα exit poll των βρετανικών εκλογών για τον Μπόρις Τζόνσον και τους Συντηρητικούς.

Σύμφωνα με το exit poll που έγινε για το BBC, το ITV και το Sky News, το κόμμα του πρωθυπουργού, συγκεντρώνει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, καθώς φέρεται να κερδίζει την εκλογική μάχη με 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων -δηλαδή οι Τόρις έλαβαν 50 περισσότερες έδρες από τις εκλογές του 2017.

Την ίδια ώρα, οι Εργατικοί του Τζέρεμι Κόρμπιν υπέστησαν συντριπτική ήττα, καθώς πέφτουν στις 191 έδρες, 71 λιγότερες σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Οπως αναφέρει το BBC, αυτή είναι η χειρότερη ήττα τους από το 1935, ενώ για τους Συντηρητικούς πρόκειται για την μεγαλύτερη νίκη τους από τις εκλογές του 1987.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες παίρνουν, σύμφωνα πάντα με το exit poll, 13 έδρες, ενώ το SNP λαμβάνει 55 έδρες. Χωρίς έδρα το Κόμμα του Brexit, του Νάιτζελ Φάρατζ, μία κρατάει το Πράσινο Κόμμα, ενώ τρεις έδρες φέρεται να λαμβάνει το Κόμμα της Ουαλίας (Plaid Cymru).