Υπογράφηκε σήμερα (14 Απριλίου) η υπουργική απόφαση σχετικά με τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η συγκεκριμένη δράση αφορά σε περίπου 155.000 άνεργους συμπολίτες μας που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η Απριλίου 2019 και μετά.

Η δαπάνη για τη δράση προβλέπεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Γιάννης Βρούτσης, αναφέρει: «Σήμερα, η Κυβέρνηση προχωράει σε ένα ακόμα σημαντικό μέτρο στήριξης της οικονομικά ευαίσθητης και ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των άνεργων συμπολιτών μας και, συγκεκριμένα, αυτής των μακροχρονίως ανέργων.

Μετά την αναγκαία αναμόρφωση των προγραμμάτων ανεργίας προς όφελος των πιο αδύναμων, παρέχουμε έκτακτη οικονομική στήριξη σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους, ύψους 65 εκατ. ευρώ.

Απλώνουμε το δίχτυ προστασίας μας από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού, καλύπτοντας πλέον περίπου 500.000 άνεργους συμπολίτες μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ