Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

VW : Ο καινοτόμος κατασκευαστής

Κυριάρχησε στα βραβεία “Automotive Innovations Awards”η Volkswagen, καθώς αναδείχθηκε ως ο πιο καινοτόμος μεγάλος κατασκευαστής στον κόσμο, κερδίζοντας   πρώτα βραβεία και σε τρεις άλλες επιμέρους κατηγορίες, αφού μία στις τέσσερις σημαντικές καινοτομίες της περασμένης χρονιάς ανήκει στη Γερμανική αυτή εταιρία.

Συγκεκριμένα, για 3η συνεχή χρονιά η Volkswagen αναδείχθηκε ο πιο καινοτόμος μεγάλος κατασκευαστής στον κόσμο, στο θεσμό των βραβείων “Automotive Innovations Awards”. Πρόκειται για έναν ετήσιο, μεγάλου κύρους διεθνή διαγωνισμό που συνδιοργανώνουν μέσα Ιουνίου, το “Center of Automotive Management” και η εταιρεία συμβούλων PricewaterhouseCoopers. Παράλληλα, η μάρκα έλαβε αντίστοιχα βραβεία στις κατηγορίες «εναλλακτικών κινητήριων συστημάτων», «τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης» και «ασφάλεια και συμβατικά κινητήρια συστήματα».

Οι τεχνολογικές τάσεις της κάθε μάρκας

Τα βραβεία απονέμονται με βάση τα αποτελέσματα μίας εξειδικευμένης μελέτης που διεξάγεται σε παγκόσμια κλίμακα. Η μελέτη αυτή απλώνεται σε βάθος επταετίας και αναλύει τόσο το προφίλ των καινοτομιών που έχουν παρουσιαστεί στην αυτοκινητοβιομηχανία αυτό το διάστημα όσο και τις τεχνολογικές τάσεις που παρουσιάζει η κάθε μάρκα για το μέλλον. Η επιτροπή στάθηκε στο γεγονός ότι τη χρονιά που πέρασε η Volkswagen παρουσίασε 62 διαφορετικές καινοτομίες. Αυτές αντιπροσωπεύουν το 26% όλων των καινοτομιών που παρουσίασαν συνολικά οι μεγάλοι κατασκευαστές, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι μία στις τέσσερις σημαντικές καινοτομίες που παρουσιάστηκαν πέρυσι προερχόταν από αυτή την εταιρία .

Η καινοτομία του κινητήρα του Golf

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην καινοτομία του κινητήρα του Golf 1.5 TSI EVO ACT 130PS ο οποίος όταν το φορτίο που δέχεται δεν είναι υψηλό, απενεργοποιεί δύο από τους τέσσερις κυλίνδρους του εξοικονομώντας καύσιμο. Ο ίδιος κινητήρας, όταν συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων, σε περιπτώσεις πολύ χαμηλού φορτίου απενεργοποιείται εντελώς, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να ρολάρει ελεύθερα, λειτουργώντας ως όχημα μηδενικών ρύπων

Ο  τρικύλινδρος κινητήρας του up! GTI

Παράλληλα, στη καινοτομία του τρικύλινδρου κινητήρα του up! GTI με τετραοδικό καταλύτη και φίλτρο κυψελοειδούς δομής για αποδοτική κατακράτηση μικροσωματιδίων, ενώ σημαντικό ήταν το design του νέου Arteon, ως ένα ευρύχωρο και ταυτόχρονα κομψό τετράθυρο κουπέ στο άνω σκέλος της μεσαίας κατηγορίας Επιπρόσθετα, δέκα άλλες καινοτομίες οδήγησαν στη βράβευση της Volkswagen στην κατηγορία των εναλλακτικών κινητήριων συστημάτων. Ανάμεσά τους, η νεώτερη έκδοση του e-Golf που πλέον έχει αυτονομία που αγγίζει τα 300 χλμ. και επιπλέον ισχύ 20 PS καθώς και το Polo TGI, η έκδοση φυσικού αερίου του μοντέλου, με εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο CO2.

Οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης

Ο καινοτόμος χαρακτήρας της εταιρίας αναδείχθηκε και με τη βράβευσή της για τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης. Εδώ, ξεχώρισε πάλι το Arteon, για το “Emergency Assist 2.0” – υποβοήθηση έκτακτης ανάγκης με ενεργό σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας, το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας με τέτοια τεχνολογία δεύτερης γενιάς. Μάλιστα, αν ο οδηγός είναι σε αδυναμία να ελέγξει το αυτοκίνητό του για λόγους υγείας, οι υπόλοιποι οδηγοί προειδοποιούνται από το ίδιο το αυτοκίνητο το οποίο αυτόνομα κινείται προς τη δεξιά λωρίδα, όπου και ακινητοποιείται. Στον έβδομο ετήσιο διαγωνισμό των βραβείων “Automotive Innovations Awards”, υποβλήθηκαν προς εξέταση σχεδόν 1.300 καινοτομίες, από περισσότερες από 60 εταιρείες

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα