Ελλάδα

Πολιτική

Οικονομία

Επιχειρήσεις

Εκκλησία

Υγεία

Αυτοκίνητο

Το άρθρο της ημέρας

Άρθρογραφία

Συνεντεύξεις

Social Life με την Τίνα

VW GOLF: Νέο , προηγμένο, δυνατό

Δυνατό με βελτιωμένη σχεδίαση, διαδραστικά ηλεκτρονικά και   τεχνολογικά προηγμένα συστήματα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας , αλλά και λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης, αυτό είναι το νέο Volkswagen Golf , που πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα   σε μια προσωπική αλλά πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση. 

Το νέο Golf ,   με δυνατούς κινητήρες 1.5 TSI ισχύος έως 110 kW ,  με νέο 7τάχυτο κιβώτιο DSG και   πρωτοφανή απόδοση , είναι το πρώτο μικρομεσαίο αυτοκίνητο με έλεγχο λειτουργιών μέσω χειρονομιών, ανέφερε   ο διευθυντής Πωλήσεων και Marketing Θανάσης Κονιστής , στη συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 20 Μαρτίου, παρουσία και του γενικού   διευθυντή Στίβεν Σίρτη , επισημαίνοντας πως το Golf διαχρονικά, είναι ένα αυτοκίνητο με πωλήσεις που ήδη έχουν ξεπεράσει τις 33.5 εκατ. μονάδες, εξέλιξη που δείχνει πως το μοντέλο αυτό έχει το δικό του πιστό και φανατικό κοινό , σε ότι και να αποφασίσουν οι επικεφαλής της γερμανικού ομίλου .

Σήμερα, το  νέο Volkswagen  είναι ήδη προ των πυλών, με προηγμένους κινητήρες, βελτιωμένη σχεδίαση, εξαιρετικά ευφυή συστήματα υποστήριξης, μία νέα γενιά συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας και περισσότερες λειτουργίες. Από τη βασική του έκδοση, το νέο Golf λανσάρεται με το νέο σύστημα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας και νέα πίσω φώτα LED στάνταρ.

Τα 10 κύρια σημεία της νέας γενιάς  Golf , αποτελούν   το σύστημα ενημέρωσης /ψυχαγωγίας “Discover Pro” με έλεγχο μέσω χειρονομιών, που φέρνει τη διεπαφή του μέλλοντος μέσα στο αυτοκίνητο. Η καινούργια   σχεδίαση για τα συστήματα ενημέρωσης /ψυχαγωγίας με μεγαλύτερες οθόνες αφής,   διαδικτυακές υπηρεσίες “Guide & Inform” και νέες υπηρεσίες Car-Net “Security & Service” για το Golf.

Η ημιαυτόνομη λειτουργία του νέου οχήματος   σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας με συχνά ‘σταμάτα-ξεκίνα’ σε ταχύτητες έως 60 km/h με το νέο σύστημα Traffic Jam Assist, αλλά και τους   νέους βενζινοκινητήρες 1.5 TSI (130PS και 150PS). Η δυναμική του ολοκαίνουργιου μοντέλου GTI , καθώς αποδίδει 230 PS, ισχυρότερες επιδόσεις για το GTI Performance με απόδοση 245 PS, αλλά και τη βελτιωμένη κατανάλωση , καθώς το νέο 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG μειώνει την κατανάλωση έως 0,3 l/100 km.

Εξωτερικά, το Golf δείχνει ανανεωμένο με τους όμορφους προφυλακτήρες, τη νέα μάσκα και τα πίσω φώτα full-LED στο βασικό εξοπλισμό, ενώ το βράδυ φαίνεται πιο λαμπερό, αφού οι   προβολείς LED αντικαθιστούν όλα τα φώτα xenon στα Golf και Golf Variant, με όλες τις   εκδόσεις, να παρέχουν στο βασικό επίπεδο , ακόμα πλουσιότερο εξοπλισμό .

Πιο αναλυτικά , το νέο Volkswagen , το παγκοσμίως πρώτο μικρομεσαίο αυτοκίνητο με έλεγχο λειτουργιών μέσω χειρονομιών – Gesture Control, διαθέτει το νέο σύστημα ψυχαγωγίας, πλοήγησης και διαδικτυακών υπηρεσιών Discover Pro, μπορεί να ελέγχεται μέσω χειρονομιών. Με μία οθόνη 9,2 ιντσών, αποτελεί μία ολοκληρωμένη μονάδα απεικόνισης σε συνεργασία με τη ψηφιακή οθόνη οργάνων Active Info Display, που είναι επίσης νέα στο Golf.

Ταυτόχρονα, η γκάμα διαδικτυακών υπηρεσιών και εφαρμογών έχει διευρυνθεί. Βασική φιλοσοφία εδώ είναι το “έξυπνο σπίτι”: Αυτό σημαίνει ότι η πόρτα του σπιτιού θα μπορεί να ανοίγει – με το κινητό στο αυτοκίνητο μέσω MirrorLink™ και της νέας εφαρμογής DoorBird – για ένα μέλος της οικογένειας, έναν πωλητή ή courier. Στην περίπτωση αυτή, ο οδηγός βλέπει online ποιος χτυπά το κουδούνι του σπιτιού.

Ανάμεσα στις τεχνολογίες του  ανανεωμένου Golf,  που αποτελούν  και πάλι σημείο αναφοράς για τα συστήματα υποστήριξης στη μικρομεσαία κατηγορία και τα οποία  θα βελτιώσουν σημαντικά την ασφάλεια είναι το City Emergency Braking με νέο σύστημα παρακολούθησης πεζών (Front Assist), το νέο Traffic Jam Assist (ημιαυτόνομη οδήγηση μέχρι 60 km/h) και το Emergency Assist, κάτι επίσης νέο στην κατηγορία. Το Traffic Jam Assist αυξάνει ταυτόχρονα την άνεση και ευκολία του οδηγού σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας.

Η βιογραφία του Κ. Μήτση

Social life με την Τίνα