Η Μελίντα Γκέιτς ήθελε να χωρίσει από τον Μπιλ Γκέιτς ακόμη από το 2019 και μάλιστα είχε συμβουλευτεί δικηγόρο, περίπου το διάστημα που δημοσιεύματα αποκάλυπταν πολλαπλές συναντήσεις του συζύγου της με τον Τζέφρι Επστάιν, τον αυτόχειρα μεγιστάνα που κατηγορήθηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πηγές της, αυτός ήταν ένας από τους λόγους που το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων οδηγείται σε διαζύγιο.

Παρότι το ζευγάρι με κοινό ανακοινωθέν έκανε γνωστή την απόφασή του να τερματίσει τον 27χρονο γάμο του, κανείς δεν ανέφερε τους λόγους για τους οποίους χωρίζει.

Σύμφωνα με την WSJ, η Μελίντα Γκέιτς είπε ότι ο γάμος τους υπέστη «ανεπανόρθωτη ζημιά» και ότι ήταν σε διαβουλεύσεις με τους δικηγόρους τους από το 2019 ώστε να προετοιμαστεί το οριστικό τους διαζύγιο.

Η Μελίντα που είχε γνωρίσει τον Επστάιν μαζί με τον σύζυγό της το 2013, είχε εκφράσει την ανησυχία της στον Μπιλ, σχετικά με τη σχέση μεταξύ των δύο ανδρών, σύμφωνα με το Daily Beast.

WSJ: Η Μελίντα Γκέιτς ήθελε να χωρίσει από το 2019 - Πώς σχετίζεται η υπόθεση Επστάιν

Αποκαλώντας το ως «λανθασμένη κρίση», η Bridgitt Arnold, εκπρόσωπος του Γκέιτς, είχε πει στους NYT ότι οι δύο τους συναντήθηκαν για να συζητήσουν ένα φιλανθρωπικό ζήτημα και ότι ο Μπιλ Γκέιτς μετάνιωσε που συναντήθηκε με τον Επστάιν.

Μέχρι το 2020, οι Γκέιτς συζητούσαν ήδη τον διαχωρισμό της τεράστιας περιουσίας τους και οι νομικές ομάδες και από τις δύο πλευρές συνεργάζονταν με έναν διαμεσολαβητή για τον διαχωρισμό, ανέφερε η εφημερίδα.

Το ζευγάρι συμφώνησε να διαιρέσει την περιουσία του, που εκτιμάται σε 130 δισεκατομμύρια δολάρια. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία επενδύσεων του Γκέιτς μετέφερε μετοχές δημοσίων εταιρειών αξίας 2,4 δισ. δολαρίων στην Μελίντα Γκέιτς.