Κούβα: Καταγγέλλει τις επιπτώσεις του εμπάργκο των ΗΠΑ στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού της

Το κουβανέζικο υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο επιβεβαιώθηκαν 850 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι τέσσερις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Καραϊβικής να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 253 νεκρούς επί συνόλου 35.772 μολύνσεων.

Για πρώτη φορά, εντοπίστηκαν πάνω από πεντακόσιες (επακριβώς 528) μολύνσεις στην Αβάνα, την πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας της Κούβας, σημείωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το 80% των ασθενών που ανέρρωσαν συνεχίζει να παρουσιάζει μακρόχρονα συμπτώματα, κυρίως κόπωση και πονοκεφάλους.

Πρόσθεσε ότι τα όργανα που επηρεάζονται περισσότερο από τη λοίμωξη είναι η καρδιά, οι πνεύμονες και ο εγκέφαλος. Παρότρυνε τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Η νήσος των 11,2 εκατομμυρίων κατοίκων, που μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν η καλή μαθήτρια της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεχίζει να δυσκολεύεται να ελέγξει το επιλεγόμενο δεύτερο κύμα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ