Ξεκίνησε η «Ιαπωνική εβδομάδα» στην Αθήνα (pics) | 4960593

Από σήμερα Σάββατο ξεκίνησε στην Αθήνα η ιαπωνική εβδομάδα, με τους κατοίκους της πρωτεύουσας και όχι μόνο να έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν την κουλτούρα, τη νοοτροπία και τις παραδόσεις της ασιάτικης χώρας.

Περισσότεροι από 700 Ιάπωνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών μέσα στις επόμενες έξι μέρες.

Η έναρξη δόθηκε σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Πλατείας Συντάγματος, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, του Πρέσβη της Ιαπωνίας και εκπροσώπων του ΙFF.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 24 έως και τις 28 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δωρεάν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καλλιτεχνικές παραστάσεις με ιαπωνικούς χορούς, επίδειξη καλλιγραφίας, χορωδία και πιάνο, επιδείξεις kimono, χορό των Σαμουράι κ.α.

Η «Ιαπωνική Εβδομάδα» («JapanWeek») συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον ιαπωνικό οργανισμό International Friendship Foundation (IFF) με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου και υλοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιρειών M/MARITIME, Japan Tobacco International του Ομίλου Japan Tobacco, Nissan – Nic. J. TheocarakisSA και την προσφορά της εταιρείας Heteroclito cave & bar á vin.


Ξεκίνησε η «Ιαπωνική εβδομάδα» στην Αθήνα (pics) | 4960552 1
Ξεκίνησε η «Ιαπωνική εβδομάδα» στην Αθήνα (pics) | 4960593 1
Ξεκίνησε η «Ιαπωνική εβδομάδα» στην Αθήνα (pics) | 4960554