Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού CUPRA Born | NEW ERA CUPRA BORNa

Η CUPRA ξεκίνησε την παραγωγή του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της, του CUPRA Born, στο εργοστάσιο στο Zwickau της Γερμανίας.

Η παραγωγή του CUPRA Born σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη μάρκα, η οποία στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου 2021 (IAA) ανακοίνωσε μια προϊοντική ηλεκτρική επίθεση, με τη φιλοδοξία να γίνει μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα μέχρι το 2030.

Το CUPRA Born θα δώσει επίσης το παρόν στο Automobile Barcelona 2021, το οποίο ξεκινά στις 30 Σεπτεμβρίου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του διεθνούς λανσαρίσματος του μοντέλου.

Το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της CUPRA

Με 100% CUPRA DNA και συναισθηματική σχεδίαση εμπνευσμένη από τη γειτονιά El Born της Βαρκελώνης, τα πρώτα CUPRA Born βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής, αποδεικνύοντας ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι συναρπαστικά και πως η απόδοση και η ηλεκτροκίνηση συνδυάζονται απόλυτα.

Η CUPRA αποκάλυψε το Tavascan Extreme E Concept
Ξεκίνησε η παραγωγή του ηλεκτρικού CUPRA Born | Tavascan Extreme E Concept 01 HQ

Το CUPRA Born είναι το όχημα κλειδί της διεθνούς επέκτασης της CUPRA. Με αυτό το νέο μοντέλο, η εταιρία στοχεύει να αυξήσει το mix της CUPRA στο 20% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας και να φτάσει σε νέες διεθνείς αγορές, ιδιαίτερα στις πιο εξηλεκτρισμένες.

Ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων

Το εργοστάσιο στο Zwickau είναι το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής του Ομίλου Volkswagen για 100% ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται το μεγαλύτερο και αποδοτικότερο «ηλεκτρικό» εργοστάσιο στην Ευρώπη.

Με ημερήσια παραγωγή έως και 1.400 οχήματα, το γερμανικό εργοστάσιο έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 330.000 ηλεκτρικών οχημάτων.

Εκτός από το CUPRA Born, στο εργοστάσιο παράγονται άλλα τέσσερα μοντέλα, το Volkswagen ID3, το Volkswagen ID4, το Audi Q4 e-tron και το Audi Q4 Sportback e-tron.