Με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να χορηγείται ήδη στους πρώτους πολίτες με τον πρωθυπουργό και την πρόεδρο Δημοκρατίας να εμβολιάζονται για να δώσουν το παράδειγμα στους δύσπιστους, οι δόσεις του εμβολίου γεννούν ελπίδες πως σταδιακά επιστρέφει η κανονικότητα στη χώρα με τα κρούσματα από την πανδημία να έχουν μειωθεί αισθητά.

Τα μέτρα που τήρησαν απαρέγκλιτα οι πολίτες τις ημέρες των Χριστουγέννων η κυβέρνηση θέλει να συνεχιστούν και για την παραμονή και ανήμερα της πρωτοχρονιάς με την ευθύνη όλων όπως ακριβώς έγινε και το τριήμερο των Χριστουγέννων που δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα φαινόμενα ούτε οι πολίτες «ξέφυγαν» από τις οδηγίες που είχαν δοθεί και ως εκ τούτου το ίδιο προτρέπουν να γίνει και το επόμενο τριήμερο.

Στην κυβέρνηση συμφωνούν ότι η έλευση των εμβολίων έστω και αυτών των λίγων που έφτασαν από την Ευρώπη στην πρώτη φάση, δημιουργεί ελπίδες και σίγουρα μια πολύ καλύτερη ψυχολογία «αν συνεχιστεί έτσι τότε είναι πολύ πιθανό από τα μέσα Γενάρη να ελευθερώνονται σταδιακά διάφορες οικονομικές δραστηριότητες.

Το στοίχημα για την κυβέρνηση ακόμη βρίσκεται στην αρχή, αλλά όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι αν δεν γίνει κάτι σημαντικό που να ανατρέπει τα δεδομένα τότε η πορεία προς την «ελευθερία» δεν θα αργήσει να φτάσει στο τέλος της. Αρκεί όλοι να επιδεικνύουμε ευθύνη και σοβαρότητα» αναφέρει κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης στη «Β».

Οι χθεσινοί εμβολιασμοί που ξεκίνησαν δείχνουν ότι τα μηνύματα είναι θετικά και για αυτό όπως σημειώνει και ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη Ν. Χαρδαλιάς: «Η Ελπίδα πλέον είναι εδώ! Ταξίδεψε με ασφάλεια, στις συνθήκες που έπρεπε και με την φροντίδα που της έπρεπε από τα βόρεια σύνορα μας έως το κεντρικό hub αποθήκευσης της εδώ στην Αθήνα.

Και από αύριο η ελπίδα θα πάρει την θέση της στις καρδιές των Ελλήνων, σε ένα μοναδικό στοίχημα Ελευθερίας των πολιτών της χώρας μας, της Ευρώπης, όλου του πλανήτη, απέναντι στον πιο ύπουλο, στον απόλυτα αόρατο παγκόσμιο εχθρό.

Συνεχίζοντας να τηρούμε πιστά, αυστηρά και με την ίδια επιμονή τα μέτρα, χωρίς δικαιολογίες και προφάσεις, φορώντας μάσκες, κρατώντας αποστάσεις και αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις και επικίνδυνους συνωστισμούς, και κυρίως ακούγοντας τους επιστήμονες μας, σε αρκετές εβδομάδες, σε λίγους μήνες, με αργά, με σταθερά αλλά με σίγουρα βήματα θα αρχίσουμε να παίρνουμε πίσω τις ζωές μας.

Το τέλος της πανδημίας δεν έφθασε με την έλευση του εμβολίου, απλά σήμανε η αρχή του τέλους της και η ελπίδα πλέον συντροφεύει όλους μας, την ίδια μας την καθημερινότητα. Υπομονή, επιμονή, καρτερικότητα λίγο ακόμα, να φτάσουμε όλοι υγιείς μέχρι το τέλος μαζί με όλους όσους αγαπάμε».

Από την πλευρά του ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά δήλωσε: «Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία», και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».