Με τα κρούσματα από τον κορωνοϊό να αυξάνονται δραματικά, η κυβέρνηση βάζει σε ισχύ από σήμερα, νέα μέτρα στην προσπάθεια να μειώσει τα κρούσματα του ιού.

Συγκεκριμένα όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, αλλά και ο πρωθυπουργός, η χώρα βρίσκεται σε «πόλεμο με έναν αόρατο εχρθό». Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να αυξηθούν τα μέτρα, με πρώτο το κλείσιμο των συνόρων προς τρίτες χώρες.

Συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί είναι σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου σε πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως τόνισε χθες στη συνέντευξη Τύπου, εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο σε περιπτώσεις «αναγκαίων συνθηκών.

Ποια καταστήματα παραμένουν ανοιχτά

Εκτός τα μέτρα για τα σύνορα, η κυβέρνηση προχώρησε σε εκ νέου μέτρα και για τα καταστήματα. Μάλιστα έδωσε και τη λίστα με ποια από αυτά θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι νεοτέρας.

Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν ανοιχτές είναι οι εξής:

Επιχειρήσεις τροφίμων και οικιακών αναγκών (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, παντοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβες, αρτοποιεία, οπωροπωλεία)
Φαρμακεία
Καταστήματα αναπηρικών και ορθοπεδικών ειδών
Καταστήματα ιατρικών και βιομηχανικών αερίων και μηχανημάτων.
Καταστήματα οπτικών και καταστήματα πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας (μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους καταστηματάρχες).
Επιχειρήσεις διανομής προϊόντων και παροχής προϊόντων σε πακέτο (delivery και take away).
Λαϊκές αγορές με πώληση μόνο τροφίμων και χαρτικών
Πρατήρια υγρών καυσίμων
Συνεργεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών (ανοιχτά και τα συνεργεία που λειτουργούν εντός αντιπροσωπειών λιανικής και after sales)
Καταστήματα εμπορίας και επισκευής ποδηλάτων
Περίπτερα, ψιλικά, μίνι μάρκετ
Καθαριστήρια
Επιχειρήσεις παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και κούριερ
Pet Shops, ζωοτροφών και κτηνιατρικών φαρμάκων
Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας, για πληρωμή λογαριασμών, ανανέωση υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών, καθώς και η υπηρεσία (e-shop.
Καταστήματα εταιριών παροχής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου
Καταστήματα εμπορίας φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων
Γραφεία τελετών
Εμπορικά καταστήματα εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας.