Οι Καναδοί δεν θέλουν να βλέπουν τον Ντόναλντ Τραμπ ούτε ζωγραφιστό!

Το ξενοδοχείο στο Βανκούβερ που φέρει το όνομα του Αμερικανού προέδρου έκλεισε και η διεύθυνση του υπέβαλε αίτημα πτώχευσης μετά από χρόνια παραπόνων από πελάτες και πολιτικούς για την παρουσία του Τραμπ στην πόλη.

Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου Trump International Hotel στο Βανκούβερ παραπέμπει πλέον στα υπόλοιπα ξενοδοχεία του ομίλου, ενώ οι πληροφορίες λένε πως επίκειται συνάντηση των πιστωτών στις 16 Σεπτεμβρίου. Η αίτηση για πτώχευση κατατέθηκε στις 16 Αυγούστου βάσει των στοιχείων που δείχνουν ότι το ξενοδοχείο έχει παθητικό 4.8εκατ. δολάρια και ενεργητικό μόλις 1.1.εκατ. δολάρια.

«Πρέπει αυτό να θεωρηθεί σημάδι δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ;» αναρωτιούνται αυτές τις μέρες τα καναδικά ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας ότι το ξενοδοχείο έκλεισε λόγω του κορωνοϊού και δεν ξανάνοιξε ποτέ.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι το ξενοδοχείο Trump, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στα κτίρια της επιχειρηματικής περιοχής, και κοντά στην υπέροχη λίμνη της πόλης, δεν ήταν ποτέ αγαπητό στους Καναδούς. Παρά την φιλόξενη γυάλινη πρόσοψη και τις ανταγωνιστικές τιμές (περίπου 280 δολάρια ανά διανυκτέρευση), το ξενοδοχείο δεν προσέλκυσε ποτέ κόσμο.

Ήδη από τα εγκαίνιά του, που είχε πραγματοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, οι κάτοικοι της πόλης είχαν συγκεντρωθεί για να διαδηλώσουν εναντίον του γιγαντιαίου ξενοδοχείου από χάλυβα. Ανάμεσα τους και ο δήμαρχος του Βανκούβερ που εκδήλωσε την αντίδραση του αρνούμενος να παραστεί στα εγκαίνια.

«Νομίζω ότι είναι μια κάθαρση να βλέπουμε αυτό το ξενοδοχείο να κλείνει», δηλώνει ο Μπρεντ Τοντέριαν, πρώην επικεφαλής σχεδιασμού του Βανκούβερ. «Ήταν πάντα σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει η πόλη μας», καταλήγει ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι ενόψει των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Ντόναλντ Τραμπ να χάνει από τον Τζο Μπάιντεν και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ως βασικός λόγος για την αδυναμία του να κερδίσει μια δεύτερη θητεία φέρεται η καθυστερημένη αντίδραση του απέναντι στον κορωνοϊό που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 183.000 Αμερικανών και την εκτόξευση της ανεργίας στο 10.2% μόνο για τον μήνα Ιούλιο.

Η μόνη ανησυχία να έρθουν και πάλι τα πάνω κάτω στις ΗΠΑ πηγάζει από το γεγονός ότι οι αμερικανικές εκλογές δεν στηρίζονται ακριβώς στην αρχή ότι κάθε ψήφος μετράει το ίδιο. Στις εκλογές του 2016 η Χίλαρι Κλίντον είχε κερδίσει σχεδόν τρία εκατομμύρια περισσότερους ψήφους από τον Ντόναλντ Τραμπ, όμως έχασε τις εκλογές, γιατί ο Τραμπ κέρδισε κρίσιμες πολιτείες και έτσι βρέθηκε με περισσότερους εκλέκτορες. Σήμερα οι δημοσκοπήσεις πάντως φέρνουν τον Μπάιντεν να προηγείται του Τραμπ τόσο σε ψήφους όσο και σε εκλέκτορες.

Πηγή: theglobeandmail.com