Υφασμάτινη μάσκα πάνω από τη χειρουργική προσφέρει μεγαλύτερη προστασία | dipli.maska scaled

Η υφασμάτινη βοηθά στην κάλυψη του κενού που δημιουργεί η χειρουργική μάσκα

Μεγαλύτερη προστασία έναντι του κορωνοϊού και της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον» παρέχουν οι δύο μάσκες, και συγκεκριμένα μία υφασμάτινη πάνω από μία χειρουργική, σύμφωνα με ειδικούς του Χονγκ Κονγκ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο David Hui, καθηγητής στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και μέλος της επιστημονικής επιτροπής της κυβέρνησης τόνισε ότι, φορώντας μια υφασμάτινη μάσκα πάνω από μια χειρουργική μάσκα μπορεί να «σφίξει το κενό που δεν καλύπτεται από τη χειρουργική μάσκα, η οποία είναι συχνά πολύ χαλαρή». Συνέστησε το μέτρο για ομάδες που έχουν υψηλή έκθεση στον ιό, για άτομα σε περιοχές έξαρσης και για χρήση στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Από την πλευρά του, ο Yuen Kwok-Yung, γνωστός μικροβιολόγος, δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο ότι άτομα με χρόνιες ασθένειες ή όσοι δεν μπορούν να κάνουν εμβόλια Covid, μαζί με εργαζόμενους υψηλού κινδύνου όπως το προσωπικό του αεροδρομίου, θα μπορούσαν επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο διπλής μάσκας, που βοηθά στην ενίσχυση των δυνατοτήτων φιλτραρίσματος.

Ο Yuen είπε ότι δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη για ευρεία υιοθέτηση μασκών N95 στο Χονγκ Κονγκ δεδομένου του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων. Οι μάσκες N95 είναι πιο ακριβές και πιο δύσκολες στην αναπνοή για καθημερινή χρήση, είπε.