Στα σημαντικά επιτεύγματα, που έχει πετύχει στα 50 χρόνια λειτουργίας του το Υγεία, εστίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου  Ανδρέας Καρταπάνης, με την ευκαιρία της ανακαίνισης  του Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας,  αλλά και την απόκτηση δυο νέων υπερσύγχρονων γραμμικών επιταχυντών.

Συγκεκριμένα, όλοι οι χώροι σχεδιάστηκαν με απόλυτη εργονομία και λειτουργικότητα και επιμελήθηκαν με περισσή φροντίδα και σεβασμό στις ανάγκες του ασθενή και των συνοδών του.

Προσεγμένοι στην κάθε τους λεπτομέρεια οι νέοι χώροι λειτουργούν υποστηρικτικά σε κάθε στάδιο της θεραπευτικής διαδικασίας αποπνέοντας συναισθήματα ασφάλειας, ηρεμίας αλλά και αισιοδοξίας.

Ως το πλέον σύγχρονο και καλύτερα εξοπλισμένο Κέντρο Ακτινοθεραπείας στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να μην υιοθετεί κάθε νέα τεχνολογία προς όφελος του ασθενή.

Στο πλαίσιο αυτό οι γραμμικοί επιταχυντές Halcyon και EDGE, της εταιρείας Varian, αποτελούν τα νεότερα αποκτήματα και τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα ακτινοθεραπείας.

Τα νέα συστήματα,  προάγουν την εφαρμογή τόσο των σύγχρονων τεχνικών  ακτινοθεραπείας όσο και της Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας προσφέροντας ευελιξία, ταχύτητα, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στη θεραπευτική προσέγγιση, διευρύνοντας τον ορίζοντα στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

«Με την ολοκλήρωση του έργου της ριζικής ανακαίνισης των χώρων αλλά και την απόκτηση των δυο νέων τελευταίας γενιάς γραμμικών επιταχυντών στο Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Υγεία,  επιτεύχθηκε ένας ακόμα στρατηγικός μας στόχος», δήλωσε ο κ. Καρταπάνης. 

Ο ίδιος, επιβεβαίωσε την υπόσχεσή  του για συνεχή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, για να προσθέσει:

«Αδιαμφισβήτητα, ένα από αυτά είναι η λειτουργία του Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, που αντικατοπτρίζει τη σταθερή και εξελικτική μας πορεία, που είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης και  τη δέσμευσή μας για παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας, πάντα με σεβασμό στον άνθρωπο και τη ζωή».

Πιο αναλυτικά, το  Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Υγεία, διαθέτει επιπλέον δυο τελευταίας γενιάς Γραμμικούς Επιταχυντές (Versa HD & Synergy AgilityTM της εταιρίας Elekta) υπερσύγχρονη μονάδα Βραχυθεραπείας Flexitron υψηλού ρυθμού δόσης και το μοναδικό στην Ελλάδα μηχάνημα ακτινοχειρουργικής εγκεφάλου Gamma Knife.

Το πολυάριθμο ιατρικό δυναμικό του Κέντρου, έχοντας στη διάθεσή του αυτόν τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, είναι σε θέση να εξατομικεύει τη θεραπεία για κάθε ασθενή, επιλέγοντας το κατάλληλο μηχάνημα και εφαρμόζοντας την τεχνική ακτινοθεραπείας που θα αντιμετωπίσει καλύτερα τη νόσο.

Για τη φροντίδα των ασθενών που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία συνεργάζονται στενά οι έμπειροι Ακτινοθεραπευτές-Ογκολόγοι, Ακτινοφυσικοί, Τεχνολόγοι και Νοσηλευτές του Κέντρου.

Παράλληλα, οι ασθενείς  του νοσηλευτηρίου,  έχουν πρόσβαση σε όλες τις σύγχρονες διαγνωστικές και απεικονιστικές μεθόδους, στις άρτια οργανωμένες Ογκολογικές και Χειρουργικές Κλινικές, αλλά και σε ειδικούς κλινικούς διατροφολόγους, ειδικούς ψυχολόγους και φυσικοθεραπευτές του Υγεία, με στόχο την βέλτιστη και εξατομικευμένη αντιμετώπισή τους.

Να σημειωθεί πως το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Υγεία αποτελεί Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς της εταιρίας ELEKTA, καθώς είναι ένα από τα πέντε κέντρα στην Ευρώπη που συνεργάζονται με το τμήμα Research & Development της εταιρίας για την ανάπτυξη και τον έλεγχο των νέων συστημάτων σχεδιασμού θεραπείας.