Εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου του πνεύμονα – Τι προκύπτει από κλινικές μελέτες

Η τεχνολογία mRNA φαίνεται να επιταχύνει την έρευνα για την αντιμετώπιση καρκίνων, όπως αυτός του πνεύμονα.

Η τεχνολογία mRNA φαίνεται να επιταχύνει την έρευνα για την αντιμετώπιση καρκίνων, όπως αυτός του πνεύμονα. Τα εμβόλια – εμβόλια mRNA – κατά του καρκίνου έχουν ανοίξει ένα ελπιδοφόρο κεφάλαιο στο πεδίο της θεραπείας, με τις εξελίξεις να είναι συνεχείς.

«Τα εμβόλια mRNA κατά του καρκίνου και ειδικά του πνεύμονα, είναι προσωποποιημένα αντικαρκινικά εμβόλια τα οποία λειτουργούν όπως όλα τα αντικαρκινικά εμβόλια», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο Ιωάννης Μούντζιος, διευθυντής Δ’ ογκολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

«Παράγουν ειδικά αντισώματα τα οποία στρέφονται εναντίον των καρκινικών κυττάρων. Το εμβόλιο το οποίο παρασκευάζεται είναι συγκεκριμένο και ειδικό για τον κάθε ασθενή».

Όπως λέει ο κ. Μούντζιος:

«Οι κλινικές μελέτες που τρέχουν παγκόσμια είναι σε ασθενείς οι οποίοι είτε έχουν χειρουργηθεί για καρκίνο του πνεύμονα και έχουν αυξημένο κίνδυνο υποτροπής, είτε έχουν δυνητικά εξαιρέσιμη νόσο, δηλαδή πρόκειται να χειρουργηθούν. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για χρήση τέτοιων εμβολίων σε υγιείς ανθρώπους, δηλαδή για την πρόληψη. (…) Είμαστε σε επίπεδο κλινικών μελετών».

 
Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν