Ευρωπαία Επίτροπος για την υγεία: «Πρόσβαση σε φάρμακα για τους Ευρωπαίους όπου και αν βρίσκονται»

Η Στέλλα Κυριακίδου στη σύνοδο του Politico στις Βρυξέλλες

Την επιτακτική ανάγκη πρόσβασης όλων των Ευρωπαίων πολιτών στα φάρμακα, όπου και αν βρίσκονται, τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, αναφερόμενη στις ελλείψεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα που μαστίζουν το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Κάθε Ευρωπαίος πρέπει να έχει πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζεται τη στιγμή που τα έχει ανάγκη, όπου κι αν βρίσκεται, δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Στέλλα Κυριακίδου, επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την διάρκεια της συνόδου για την υγεία που διοργάνωσε το Politico στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα η Ελληνίδα Επίτροπος τόνισε πως είναι απαράδεκτο στην σύγχρονη εποχή οι ασθενείς να μην έχουν πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται, όταν τα χρειάζονται.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Την ίδια στιγμή η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Προσέθεσε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται σε μία νύχτα. Και εστίασε σε μια ισχυρή ευρωπαϊκή ένωση υγείας με τους πολίτες στο επίκεντρο.

Τέλος αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε αυτό τον τομέα, επισημαίνοντας ότι ο στόχος είναι μέχρι το 2025 κάθε κράτος-μέλος να μπορεί να έχει ένα τουλάχιστον ολοκληρωμένο κέντρο υγείας.

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν