Στέλλα Κυριακίδου: «Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε μόνοι μας τον καρκίνο, χρειάζεται ομαδική συνεργασία»

Την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως αποτελεί ο καρκίνος, με σχεδόν 10 εκατομμύρια θανάτους το 2020

Χρειάζεται ομαδική συνεργασία για να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία. Όπως επισήμανε, «δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τον καρκίνο μόνοι μας – αυτό ισχύει για μεμονωμένους ασθενείς, για χώρες και για τον κόσμο συνολικά».

Η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι «οι εταιρικές σχέσεις είναι απαραίτητες -σε κάθε επίπεδο – και η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους εταίρους για τον καρκίνο».

Επίσης, ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο για τον καρκίνο επιδιώκει τη συνεργασία πέρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με διεθνείς εταίρους, έτσι ώστε να μπορούν να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα παγκοσμίως.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

«Τα βιώσιμα, ανθεκτικά και προσβάσιμα συστήματα υγείας αποτελούν τη βάση για υγιείς κοινωνίες – και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των κρατών – μελών να οικοδομήσουν ακριβώς αυτό. Έχουμε δεσμεύσει συνολικά 4 δισ. ευρώ για να υλοποιήσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε» υπογράμμισε η επίτροπος και εξήγησε ότι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων είναι άλλος ένας κρίσιμος στόχος του ευρωπαϊκού σχεδίου.

«Στην ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι όλοι πρέπει να έχουν την ίδια πρόσβαση στην πρόληψη, τον προσυμπτωματικό έλεγχο, τη θεραπεία και τη φροντίδα του καρκίνου – ανεξάρτητα από το πού ζουν» τόνισε.

Τέλος, η Στέλλα Κυριακίδου ανέφερε ότι ο καρκίνος είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, με σχεδόν 10 εκατ. θανάτους το 2020, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να αναλάβουμε επείγουσα και συλλογική δράση για να αντιστρέψουμε αυτήν την τάση».

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν