Στη διανομή  ζεστών σχολικών γευμάτων, στους μαθητές των σχολείων των δήμων που έχουν επιλεγεί και ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την τοποθέτησής της στη Βουλή.                                     

«Δεν έχουμε έρθει να γκρεμίσουμε ό,τι βρήκαμε. Ό,τι από αυτά που βρήκαμε θεωρούμε θετικό, δεν το γκρεμίζουμε και χτίζουμε πάνω σε αυτό. Έτσι και χτίζουμε πάνω στην πολιτική των σχολικών γευμάτων, χτίζουμε πάνω σε αυτή την πολιτική με θέρμη», είπε η κ.  Μιχαηλίδου.

Η ίδια σημείωσε ότι «τα οφέλη του προγράμματος είναι πολλαπλά,  διότι οι δήμοι και τα σχολεία εντός αυτών, έχουν επιλεγεί με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ώστε το κράτος να στηρίζει στις δύσκολες μέρες αυτές και δη του κορονοϊού, τις οικογένειες που έχουν ακόμα περισσότερο ανάγκη.

Εξάλλου, πέρα από κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, τα κριτήρια είναι και διατροφικά, αφού το πρόγραμμα επιδιώκει και τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών, μέσα από γεύματα τα οποία είναι σωστά δομημένα».

Υπενθυμίζεται πως η υφυπουργός ενημέρωσε ότι για πρώτη φορά τα σχολικά ζεστά γεύματα θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη, καθώς τροποποιήθηκαν οι συμβάσεις, που δεν έτρεξαν όταν τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι η επίκαιρη ερώτηση για τα δωρεάν σχολικά γεύματα είχε απευθύνει στην υφυπουργό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κάνοντας λόγο για  στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της χώρας, μικρό μέρος της προϋπολογισθείσας δαπάνης απορροφήθηκε.

Μάλιστα η υφυπουργός, απαντώντας  στην επίκαιρη ερώτηση,  τόνισε πως «Οι μειώσεις στις οποίες αναφέρεστε, δεν είναι τίποτα άλλο από τη μη απορρόφηση κονδυλίων, κατάσταση που δημιουργήθηκε ακριβώς εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού με το συνακόλουθο κλείσιμο των σχολείων»