Αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ Υπουργείου Εσωτερικών και ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε το χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης «Φιλόδημος 1», που θεσπίστηκε και υλοποιήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και αντικαταστάθηκε από την παρούσα Κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σε απάντηση των δηλώσεων του πρώην Υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Eσωτερικών ανακοίνωσε τα ακόλουθα: «Είναι γνωστό ότι το πέρασμα του κ. Σκουρλέτη από θέσεις ευθύνης που αφορούν την Αυτοδιοίκηση είχε τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα για τον θεσμό.

Προφανώς και ως αντιπολίτευση συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική. Οι πάντες γνωρίζουν ότι το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» είχε πόρους μόλις 134 εκατ. ευρώ έναντι υποσχέσεων έργων 1,2 δισ. ευρώ. Αντίθετα το σημερινό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει διασφαλισμένους πόρους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ.

Αφορά όλους τους δήμους της χώρας και περιλαμβάνει ευρύτατο πλαίσιο έργων και καινοτόμων δράσεων με άμεσο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Χάρη δε σε αυτούς τους διασφαλισμένους πόρους εξασφαλίζεται και το σύνολο των προηγούμενων έργων που ήταν στον αέρα.

Ευχόμαστε στον κ. Σκουρλέτη να προσαρμοστεί γρήγορα στην αλήθεια και στην πραγματικότητα, ώστε να είναι περισσότερο χρήσιμος, έστω στο κόμμα του».

Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών απαντά σε μακροσκελή δήλωση του κ. Σκουρλέτη, με αφορμή απάντηση του κ. Θεοδωρικάκου στη Βουλή σε σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.