Με απόφαση του Νίκου Δένδια, η πρέσβης Τασία Αθανασίου ορίζεται ως Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Συρίας.

Στην εντολή της θα περιλαμβάνονται επαφές, αναφορικά με τις διεθνείς πτυχές του Συριακού και τις συναφείς ανθρωπιστικές δράσεις, καθώς και ο συντονισμός ενεργειών ενόψει των διαμορφούμενων προσπαθειών ανοικοδόμησης της Συρίας.

Η Τασία Αθανασίου έχει διατελέσει πρέσβης της Ελλάδας στη Δαμασκό από το 2009 έως το 2012, οπότε και επέβλεψε την αναστολή λειτουργίας της εκεί διπλωματικής μας αρχής, που είχαν υπαγορεύσει οι τότε συνθήκες ασφαλείας.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση ορισμού Ειδικού Απεσταλμένου για τη Συρία εντάσσεται στη σταθερή δραστηριοποίηση της χώρας μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στα ευρύτερα περιφερειακά ζητήματα.

Επίσης, εντάσσεται στο αυξημένο ενδιαφέρον της Ελλάδας να συμβάλλει στις προσπάθειες επίλυσης της Συριακής κρίσης, σύμφωνα και με όσα έχει θέσει ο Υπουργός Εξωτερικών στις συναντήσεις του με τον Ειδικό Απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Γκάιρ Πέτερσεν, καθώς και με σειρά ομολόγων του.

Συμπίπτει, επίσης, σημείωναν οι ίδιες πηγές, με ενέργειες προς την κατεύθυνση κατάλληλης επαναλειτουργίας ελληνικών διπλωματικών αρχών στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ