ΥΠΕΞ σε Τουρκία: «Δεν αποδέχεστε την Ιστορία σας - Εκτίθεστε» | 4959412 scaled

Σκληρή ανακοίνωση εναντίον της Τουρκίας εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, μέσω γραπτής δήλωσης του εκπροσώπου του, Αλέξανδρου Γεννηματά, μετά και την τοποθέτηση του εκπροσώπου του αντίστοιχου τουρκικού.

Σε αυτή, η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για ύβρη από την πλευρά της γείτοντας χώρας, καθώς δεν μπορεί να αποδεχτεί την Ιστορία της και απλά απειλεί χωρίς επιχειρήματα.

Επιπλέον, τονίζει ότι η Τουρκία διαρκώς προσπαθεί να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα, με αποτέλεσμα να εκτίθεται και να προκαλεί θλίψη.

Αναλυτικά:

«Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση.

Η διαρκής προσπάθεια της Τουρκίας να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα προκαλεί θλίψη και την εκθέτει. Όπως και η χρήση, από πλευράς της, ανοίκειων εκφράσεων. Δεν θα την ακολουθήσουμε.

Καλούμε την Τουρκία να αποστεί από περαιτέρω προκλήσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου. Ας αντιληφθεί ότι η καλή γειτονία, η ασφάλεια και η σταθερότητα, καθώς και η ευημερία της ευρύτερης περιοχής μας, θα ωφελήσουν και την ίδια».