«Υπάρχει μια ελαφρότητα, γιατί δεν είχαμε κρούσματα στην περιοχή και κάποιοι νομίζουν ότι είναι άτρωτοι» ανέφερε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος Ιωναννιτών, Μωυσής Ελισάφ.

Για την τήρηση των μέτρων και την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή μίνι lockdown στην περιοχή των Ιωαννίνων, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο δήμαρχος της πόλης, Μωυσής Ελισάφ.

Μιλώντας με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, ο κ. Ελισάφ σημείωσε πως τα Γιάννενα ήταν μια πόλη covid free μέχρι τον Σεπτέμβριο, «ωστόσο από τότε έχουμε ένα σεβαστό αριθμό κρουσμάτων κάθε μέρα».

Εξήγησε πως στην αρχή ήταν συρροές κρουσμάτων, όπως στον προσφυγικό καταυλισμό της Αγίας Ελένης, ενώ μετά υπήρχε ένα συμβάν που σχετίζεται με κοινωνική εκδήλωση. «Όμως στη συνέχεια έχουμε πολλαπλά μεμονωμένα κρούσματα που δείχνουν διασπορά του ιού στην κοινωνία» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν κρούσματα στα νοσοκομεία της πόλης, σε υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό, καθώς και στα δύο γηροκομεία της πόλης».

Αναφορικά με τους ελέγχους που γίνονταν από τις Αρχές για την τήρηση των μέτρων, ο δήμαρχος Ιωαννιτών υποστήριξε πως ο ίδιος είχε ζητήσει από τη διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας και τη δημοτική αστυνομία να γίνονται συνεχώς έλεγχοι, ενώ συμπλήρωσε πως είχε απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες καταστημάτων, στους αρμόδιους φορείς, ακόμα και στα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη και θα μπορούσα να είναι εστίες μολύνσεων.