Ακόμη και το χαρτί του «Grexit» χρησιμοποιούν FIFA και UEFA, προκειμένου να πείσουν τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι.

Με την ένταση να έχει φτάσει στα άκρα, όλα δείχνουν ότι το σχέδιο των δύο διεθνών αρχών του ποδοσφαίρου θα ευοδωθεί και η συνάντηση των Βαγγέλη Μαρινάκη, Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζου θα πραγματοποιηθεί. Στόχος είναι το ραντεβού να κλειστεί μέσα στον μήνα, καθώς  FIFA και UEFA θεωρούν ότι η κατάσταση έχει ήδη ξεφύγει και ο μοναδικός τρόπος να πέσουν οι τόνοι είναι οι ισχυροί άντρες του «big 4» να κάνουν μια ειλικρινή και παραγωγική συζήτηση που πέρα από την εκτόνωση της κατάστασης, θα βοηθήσει στο να μπουν οι βάσεις για να λυθούν αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στις μέχρι τώρα προσπάθειες για να κλειστεί το ραντεβού, Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Αλαφούζος έχουν απαντήσει θετικά, ενώ ο Σαββίδης έχει ζητήσει να ενημερωθεί για την ατζέντα της συζήτησης πριν δώσει την οριστική απάντηση.

Εφόσον και αυτός πει το ναι, μένει να κλειδώσει η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει θέσει δημόσια ως όρο για την συμμετοχή του, το ραντεβού να γίνει επί ελληνικού εδάφους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση των ανθρώπων της FIFA και της UEFA, είναι να αφήσουν αρχικώς μόνους τους τους ιδιοκτήτες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και στη συνέχεια να συμμετέχουν στην συνάντηση και τουλάχιστον δύο δικοί τους εκπρόσωποι. Αν πάντως εκφραστούν διαφωνίες για το συγκεκριμένο πλαίσιο, οι διεθνείς συνομοσπονδίες είναι ανοιχτές στην αναπροσαρμογή του.

Τώρα, στην περίπτωση που κάτι στραβώσει και δεν γίνει η συνάντηση, η απάντηση που δίνουν είναι μονολεκτική. «Grexit», λένε μονότονα ενώ το ίδιο υποστηρίζουν ότι θα συμβεί και αν το ραντεβού γίνει, αλλά οι τέσσερις μεγάλοι δεν μπορέσουν να τα βρουν.