Υποχρεωτικό καθιστά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τους επιβάτες της που θα επιβιβάζονται για διεθνείς πτήσεις η αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas, όταν γίνει το πρώτο εμβόλιο διαθέσιμο.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, λέγοντας επίσης ότι η συγκεκριμένη αξίωση πιθανόν να είναι συνήθης στον τομέα. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλαν Τζόις, δήλωσε σχετικά:

«Εξετάζουμε την αλλαγή των όρων χρήσης για τους ταξιδιώτες των διεθνών πτήσεων, ώστε να τους λέμε ότι θα ζητάμε από τον κόσμο να εμβολιάζεται προτού μπορέσει να ανέβει στο αεροπλάνο. Η Qantas μελετά επίσης την εφαρμογή του μέτρου αυτού και στις εσωτερικές πτήσεις, διευκρίνισε ο ίδιος. Ωστόσο για τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων που φτάνουν στην Αυστραλία και γι’ αυτούς που φεύγουν από τη χώρα, πιστεύουμε ότι αποτελεί αναγκαιότητα».

Ο ίδιος πιστεύει ότι το μέτρο θα ισχύσει και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες και θα γενικευτεί καθώς κυβερνήσεις και εταιρείες σκέφτονται να θεσπίσουν ηλεκτρονικά δελτία εμβολιασμού.