Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 13 χρόνια, η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, ενώ συνεχώς προκύπτουν νέα στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου.

Η αστυνομία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mirror.co.uk., έχει στα χέρια της φωτογραφικό υλικό που δόθηκε σε αυτήν από Βρετανούς τουρίστες. Μία από αυτές είναι τραβηγμένη στην Πορτογαλία, όπου εξαφανίστηκε η μικρή το 2007, ενώ δείχνει «ενδιαφέροντα πράγματα».

Ο βασικός ύποπτος για την απαγωγή της Μαντλίν, ο 43χρονος Κρίστιαν Μπρούκνερ, βρίσκεται ξανά στη φυλακή. Το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν στο νοσοκομείο, καθώς αποκόμισε έναν σοβαρό τραυματισμό στα πλευρά σε μία συμπλοκή που είχε με τους αστυνομικούς.

Όσον αφορά στο νέο φωτογραφικό υλικό, ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση δεν είπε πολλά. Αρκέστηκε στα εξής: «Έχουμε στα χέρια μας κάποιες φωτογραφίες, μία εκ των οποίων είναι τραβηγμένη στην Πορτογαλία, που ενδέχεται να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι θα πάρει καιρό για να διασταυρωθούν τα στοιχεία του φωτογραφικού υλικού. Παράλληλα, επεσήμανε πως το γεγονός ότι η Αγγλία βρίσκεται στη διαδικασία του Brexit, ίσως επιβραδύνει τη διαδικασία εξακρίβωσης.