Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει η υπόθεση της Ιωάννας, η οποία στις 20 Μαΐου δέχτηκε άγρια επίθεση στην Καλλιθέα με βιτριόλι, ενώ πήγαινε στον τόπο εργασίας της.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, βασική κατηγορούμενη για την επίθεση είναι η 35χρονη Έφη, την οποία το θύμα γνώριζε ελάχιστα.

Μία φίλη της άτυχης Ιωάννας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη φερόμενη ως δράστη του εγκλήματος: «Η Ιωάννα και η 35χρονη είχαν βρεθεί σε 4-5 κοινωνικές εκδηλώσεις, αυτό μου έχει πει, αυτό ξέρω.

Σκεφθείτε ότι μέχρι και τρεις ημέρες πριν γίνει η επίθεση ήμασταν μαζί στο σπίτι της Ιωάννας, δεν μου είπε ότι την προβληματίζει κάτι ή να δείχνει ότι κάτι την ανησυχεί. Την 35χρονη εγώ δεν την ξέρω ούτε έχω ακούσει για αυτήν.

Η Ιωάννα έχει το σθένος ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση να παλέψει, αντιλαμβάνεται ότι έχει αλλάξει η ρότα στη ζωή της και ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της επίθεσης, σημείωσε η φίλη της, λέγοντας ότι έχει επισκεφθεί πολλές φορές το Θριάσιο.

Την Ιωάννα την γνωρίζω από τον Νοέμβριο. Εργαζόταν σε καθημερινή βάση, συχνά και πολλά Σαββατοκύριακα. Έχει μια σοβαρή σχέση εδώ και έναν χρόνο και είχε μια φυσιολογική ζωή. Ούτε ο χειρότερος εχθρός σου δεν θέλεις να πάθει αυτό που συνέβη στην Ιωάννα.

Χρειάζεται προσοχή στα social media, δεν μπορεί να προσπαθούμε να κάνουμε θύτη το θύμα και πρέπει να υπάρχει ενσυναίσθηση, να βάζουμε τον εαυτό μας στην θέση της Ιωάννας. Δεν μπορεί να βγάζουμε συμπεράσματα για έναν άνθρωπο, από αυτά που ανεβάζει στα social media».