Υπόθεση Novartis: «Βόμβες» Αγγελή στην προανακριτική | zpyurg1560442511951 scaled

Ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός ήταν ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, στην προανακριτική επιτροπή για τον Παπαγγελόπουλο.

Ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να χαρακτήρισε «τρύπα στο νερό» την έρευνα για την υπόθεση Novartis. «Περιμέναμε την εντολή Τσίπρα για αποπομπή Τουλουπάκη αλλά δεν ήρθε ποτέ προφανώς γιατί επέλεξε να ακούσει τον «Ρασπούτιν» που του έλεγε ότι με διώξεις πολιτικών αντιπάλων θα κερδίσουν τις εκλογές και τον Τζανακόπουλο που έλεγε ότι θα κοστίσει πολιτικά. Η Παπασπύρου είχε σχολιάσει ότι τελικά θα διώξει ο Τσίπρας τον Ρασπούτιν στον ανασχηματισμό», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αγγελής.

Είπε ακόμα ότι απευθύνθηκαν στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος συμφώνησε στην αποπομπή Τουλουπάκη και μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Αγγελή τους είπε: «Θα ενημερώσω τον από πάνω. Αυτός έπρεπε να εγκρίνει».

«Ποιος είναι ο παραπάνω;», φέρεται να αναρωτήθηκε ο κ. Αγγελής. «Η απάντηση είναι ο τότε πρωθυπουργός. Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν η καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είπε η κ. Παπασπύρου. Στην ίδια γραμμή ήταν κι ο «Ρασπούτιν».

Ο κ. Αγγελής υποστήριξε ακόμα ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ένα νόμιμο έγγραφο από τις ΗΠΑ. Επίσης, το FBI ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και το επιβεβαίωσε, μάλιστα, και ο Πάιατ στους δύο υπουργούς Δικαιοσύνης, Κοντονή και Καλογήρου».

Ο κ. Αγγελής είπε ακόμα ότι η κα Τουλουπάκη «απέκρυπτε έγγραφα για να μην αποδειχτεί ο δόλος της», ενώ πρόσθεσε πως η στρατηγική της αφορούσε τη δίωξη πολιτικών «άρον άρον και ας έβρισκε άκρη ο ανακριτής». «Διώξτε την Τουλουπάκη αν θέλετε πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης» είπε ο κ. Αγγελής.

Είπε ακόμα πως θα μιλήσει περί «Ρασπούτιν», καθώς υπήρχε κάποιο πρόσωπο «ισχυρότερο» από την εισαγγελία.