Υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων: Προφυλακίστηκαν οι εκπαιδευτικοί | 1

Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκαν δύο υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων, μία στην Ηλιούπολη και μία στην Ερέτρια, με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους.

Αμφότεροι οι δάσκαλοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι από τους ανακριτές στους οποίους κατέθεσαν.

Μετανιωμένος ο δάσκαλος της Ηλιούπολης

Ο εκπαιδευτικός ομολόγησε την πράξη του μετά τη σύλληψή του αλλά και μετά τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού.

Ο καθηγητής, που ομολόγησε την πράξη του, φέρεται να προσέγγισε την 14χρονη πριν από περίπου ένα χρόνο και ύστερα από επίμονο φλερτ, τελικά κατάφερε να την πείσει να συνάψουν σχέση. Για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι δυο τους έβγαιναν συχνά ραντεβού, χωρίς να έχει καταλάβει κανείς από το περιβάλλον της ανήλικης τίποτα.

Ο 44χρονος, που μένει στην Αργυρούπολη με την οικογένειά του και τα δύο του παιδιά, είχε πάει τα τελευταία χρόνια στην Ηλιούπολη καθώς διορίστηκε με οργανική θέση στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η απολογία του 44χρονου καθηγητή από την Ηλιούπολη διήρκεσε 3 ώρες, κατά τη διάρκεια της οποίας ομολόγησε, επίσης, ότι είχε έρθει σε στενή επαφή με τη μαθήτρια μόνο μια φορά τον περασμένο Φεβρουάριο αλλά και ότι γενικά τη βοηθούσε με τα μαθήματά της.

Ο ανακριτής έκρινε ότι ο 44χρονος είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί ελεύθερος και διέταξε την κράτησή του, έως και τη διεξαγωγή της δίκης του.

Προφυλακιστέος ο 51χρονος δάσκαλος

Χθες 9 Ιουλίου το μεσημέρι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 51χρονος δάσκαλος πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

«Δεν μας είχε δείξει κάτι τέτοιο, πέσαμε όλη η κοινωνία από τα σύννεφα, δεν νομίζω πως το περίμενε κανείς…», λένε κάτοικοι της περιοχής.

Τα μέτρα στα δικαστήρια Χαλκίδας ήταν δρακόντεια από νωρίς, ώστε ο εκπαιδευτικός να μην βρεθεί απέναντι στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί.

Δύο ώρες κράτησε η απολογία του δασκάλου. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις.

Έκπληκτοι όσοι τον γνώριζαν

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε έκπληξη στους περισσότερους που τον γνώριζαν. Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS η μητέρα παιδιών που τον είχαν στο παρελθόν δάσκαλο, πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό που εμφανιζόταν ως ήσυχος οικογενειάρχης.

«Τον γνωρίζω. Όταν το μάθαμε πέσαμε όλοι από τα σύννεφα δεν φαινόταν τέτοιος άνθρωπος, ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο».

Η σύλληψή του, προκάλεσε ένα ντόμινο αποκαλύψεων. Όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, ο δάσκαλος εργαζόταν στο παρελθόν σε πασίγνωστο ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας. Τώρα όλοι ζητούν να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση για να μάθουν τις πραγματικές διαστάσεις του θέματος.

Η καταγγελία εναντίον του

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Δευτέρα όταν μία γυναίκα πήγε στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας και κατέθεσε γραπτώς ότι δάσκαλος, διατηρούσε ερωτική σχέση με ένα 14χρονο κορίτσι. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας άρχισαν να παρακολουθούν διακριτικά τον εκπαιδευτικό και πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι η καταγγελία ευσταθούσε.

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο δάσκαλος φέρεται να συναντήθηκε με τη 14χρονη μαθήτρια. Η σύλληψή του έγινε απ’ αυτοφώρω όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του εκπαιδευτικού.

Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού, ενώ το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία της Ερέτριας

Δεν μπορούν να πιστέψουν στα αφτιά τους οι κάτοικοι της Ερέτριας. Όλοι έκαναν λόγο για ένα άνθρωπο με θεσμικό κιόλας ρόλο, ιδιαίτερα γνωστό, και στην κοινωνία και στους γονείς. Άνθρωπο υπεράνω υποψίας, γλυκομίλητο, πολύ κοντά στα παιδιά.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου όπου δίδασκε ο 51χρονος, δεν είχε γίνει καμία καταγγελία εις βάρος του.