Την απομάκρυνση του ηθοποιού Νίκου Νικολάου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού, σχολίασε ο ηθοποιός και μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Ζαχαρίας Ρόχας, στην κάμερα της εκπομπής «Ελα Χαμογέλα» του Open, το Σάββατο (13/03).

«Το Υπουργείο ζήτησε να του κατατεθεί ο φάκελος που αφορά στον κ. Νικολάου. Αυτό δεν έχει κανένα δικαίωμα να το κάνει. Το ΣΕΗ έπρεπε να παραδώσει τον φάκελο στον εισαγγελέα, όπως και έκανε. Οπότε έστειλε μία ανακοίνωση στον κ. Γιατρομανωλάκη ότι αν θέλει να προμηθευτεί τα στοιχεία θα πρέπει να το κάνει μέσω του εισαγγελέα. Δεν έχουμε κανένα νομικό υπόβαθρο για να του παραχωρήσουμε τα στοιχεία. Θα μπορούσε κάλλιστα να κατηγορηθεί μετά το ΣΕΗ ότι διαρρέει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα» είπε ο Ζαχαρίας Ρόχας.

Σε ερώτηση πώς σχολιάζει την ανακοίνωση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος αναφορικά με την απομάκρυνση του Νίκου Νικολάου είπε: «Επειδή μετέχω στο διοικητικό συμβούλιο του ΚΘΒΕ ως εκπρόσωπος του σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών νομίζω ότι καλά έπραξε. Θα έπρεπε να μπει σε ένα καθεστώς αναστολής μέχρι να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενδεχομένως την αθωότητά του. Υπάρχει από ό,τι ξέρω μία καταγγελία, η οποία όμως έχει παραγραφεί. Δεν γνωρίζω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί η καταγγελία εναντίον του κ. Νικολάου έχει πάει στο πειθαρχικό συμβούλιο, οπότε τον φάκελο χείριζεται ο κ.Τσαρούχας».

Ο Ζαχαρίας Ρόχας συνέχισε αναφέροντας: «Υπάρχουν πολλές καταγγελίες, όμως πρέπει να αξιολογηθούν. Αυτή τη δουλειά κάνει και το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ. Βρισκόμαστε σε μία κορύφωση αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν γεγονότα που έχουν παραγραφεί, εντός εισαγωγικών παραγραφεί. Σκέφτομαι όμως, σταμάτησαν κάποιοι από αυτούς να κακοποιούν ηθοποιούς την τελευταία δεκαετία ή μήπως οι νεότεροι άνθρωποι που υφίστανται τέτοιες συμπεριφορές δεν βγαίνουν να το πουν γιατί φοβούνται την καριέρα τους; Οπότε βλέπουμε περισσότερο 45, 50, 55 ετών να κάνουν καταγγελίες και να βρίσκονται σε αυτή την εξέλιξη πρωταγωνιστές».