Αν δεν υπήρχαν οι ανεμβολίαστοι θα ασχολούμασταν με την ακρίβεια

Δείτε επίσης

«Αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είχαν κοινή στάση και απομόνωναν τους ψεκασμένους… η κοινή γνώμη θα συζητούσε πιο πολύ και για τα άλλα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας», γράφει στο Vradini.gr ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

Από αυτή την εβδομάδα σφίγγει και άλλο ο κλοιός για όσους συνάνθρωπους μας δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και φαίνεται πως προετοιμάζονται και νέα περιοριστικά μετρά μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να ακολουθήσει μια ήπια τακτική απέναντι στους ανεμβολίαστους γιατί έχει καταλάβει πως κάποιοι ψάχνουν αφορμή για να ανέβουν στα κάγκελα και να φωνάζουν πάλι για καταπάτηση δικαιωμάτων.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibW9iaWxlX2Jhbm5lciBiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCgkJCTxkaXYgaWQ9J3ZyYWRpbmlfUFInIGNsYXNzPSJiYW5uZXItc3RpY2t5Ij4NCiAgPHNjcmlwdD4NCiAgICBnb29nbGV0YWcuY21kLnB1c2goZnVuY3Rpb24oKSB7IGdvb2dsZXRhZy5kaXNwbGF5KCd2cmFkaW5pX1BSJyk7IH0pOw0KICA8L3NjcmlwdD4NCjwvZGl2PgkJCTwvZGl2Pg==

Λάθη έχουν γίνει πολλά όλους αυτούς τους μήνες στους χειρισμούς της καθημερινότητας.

Η αλήθεια όμως είναι, πως κάνεις δεν είχε, ούτε έχει την μαγική συνταγή, η οποία πετυχαίνει πάντα χωρίς σφάλμα.

Σε όλες τις χώρες η αντιμετώπιση της πανδημίας είχε πισωγυρίσματα και πολλά σκαμπανεβάσματα.

Στην Ελλάδα, εκτός από τα λάθη των κυβερνώντων και η τακτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης βοήθησε ώστε να καλλιεργηθεί στην κοινή γνώμη μια εικόνα σύγχυσης για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Και έτσι φούντωσε και εδώ η ξενόφερτη μόδα των αρνητών εμβολίου.

Ένα χρόνο τώρα, όποια απόφαση παίρνει η κυβέρνηση και η επιτροπή των ειδικών είναι λάθος και οδηγεί στην καταστροφή. Αυτή είναι η μόνιμη κριτική που ακούγεται από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Θα πει κάποιος αυτή είναι η Ελλάδα. Για όλα τα θέματα έχουμε διαφορετικές απόψεις και μπορούμε να μαλώνουμε και να διχαζόμαστε ως κοινωνία για το παραμικρό.

Έτσι γινόταν στο παρελθόν, έτσι θα γίνεται και στο μέλλον.

Αυτή όμως οι άσκοποι τσακωμοί για το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει καλυτέρα την πανδημία οδηγεί και πάλι στην απαξίωση θεσμών και ανθρώπων.

Το ίδιο έργο είδαμε και στη μεγάλη οικονομική κρίση με τα μνημόνια. Και τότε επειδή οι πολιτικοί και οι οικονομολόγοι πίστευαν πως ο καθένας ξεχωριστά κατέχει τη μαγική συνταγή, η χώρα έμπαινε συνεχώς σε νέα μνημόνια. Υπουργοί και βουλευτές όλων των κομμάτων, ο ένας μετά τον άλλον, απαξιώθηκαν και αποχώρησαν από το προσκήνιο, ενώ χάθηκε και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς όλους. Ελάχιστοι διεσώθησαν.

Τώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν είναι πως αν η πολιτική αντιπαράθεση επικεντρωνόταν στην οικονομική κατάσταση του Έλληνα, θα μπορούσαν ίσως να αποκομίσουν μεγαλύτερα πολιτικά οφέλη.

Αν κυβέρνηση και αντιπολίτευση είχαν κοινή στάση και απομόνωναν τους ανεμβολίαστους και τους ψεκασμένους, δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα στην διασπορά του κορονοϊού και οι θάνατοι θα ήταν λιγότεροι.

Έτσι, η κοινή γνώμη θα συζητούσε πιο πολύ και για τα άλλα ουσιαστικά προβλήματα της καθημερινότητας.

Θα ασχολούνταν με την ακρίβεια στην ενέργεια, τις αυξήσεις τιμών στα προϊόντα, το ακριβό κόστος παραγωγής των αγροτών και στις μεγάλες καθυστερήσεις που υπάρχουν στις εισαγωγές προϊόντων.

Μα φταίει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Η διεθνής κρίση προκαλεί την ακρίβεια σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Είναι προτιμότερο όμως η αντιπολίτευση να πιέζει την κυβέρνηση να αυξήσει τα επιδόματα για να μπορέσουν τα νοικοκυριά να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς στο ρεύμα και την θέρμανση, πάρα να μαλώνουν οι πρώην με τους νυν υπουργούς Υγείας για το αν πρέπει να κυκλοφορούν ελεύθεροι ή όχι οι ψεκασμένοι οπαδοί μιας συγκεκριμένης αίρεσης ή για το αν θα πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι οι ιερείς και οι ένστολοι που κάνουν τους αντιστασιακούς με τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογουμένου.

Ίσως σας ενδιαφέρουν