Business

PepsiCo Hellas: Επιστρέφει η παραγωγή των προϊόντων «Ήβη» στην Ελλάδα

Στις εγκαταστάσεις της «ΕΨΑ» στον Βόλο από την άνοιξη της φετινής χρονιάς θα παράγονται αναψυκτικά, mixers και χυμοί, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρε

PepsiCo Hellas: Επιστρέφει η παραγωγή των προϊόντων «Ήβη» στην Ελλάδα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τη μεταφορά της παραγωγής των προϊότων «ΗΒΗ» στη συσκευασία κουτιών αλουμινίου στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα PepsiCo Hellas, τα οποία και θα συσκευάζονται πλέον στις εγκαταστάσεις της ελληνικής εταιρείας «ΕΨΑ» στο Βόλο από την άνοιξη της φετινής χρονιάς. Πιθανότατα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2023.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, «η PepsiCo Hellas πιστή στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της προχωράει σε στρατηγική συνεργασία με την ΕΨΑ, μέσα από την οποία υλοποιεί μία ακόμη δέσμευσή της, αυτήν του επαναπατρισμού της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ σε συνεργασία με μία Ελληνική εταιρεία».

Η διακοπή της αναψυκτικών στην Ελλάδα και άλλων ειδών, ανάμεσά τους και τα προϊόντα της ιστορικής «ΗΒΗ» είχε σταματήσει το Νοέμβριο του 2016, μετά την απόφαση της πολυεθνικής διοίκησης της Pepsico-ΗΒΗ να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο παραγωγής αναψυκτικών στα Οινόφυτα και οι ανάγκες της ελληνικής αγοράς να καλυφθούν μέσω εισαγωγών από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Σερβία) για λόγους «διασφάλισης της ανταγωνιστικότητάς της».

Τότε ο Γενικός Διευθυντής Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, Christophe Guille είχε χαρακτηρίσει την απόφαση αυτή ως «δύσκολη, αλλά αναγκαία την απόφαση για την εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς». Είχε προηγηθεί τρία χρόνια νωρίτερα και το λουκέτο στο εργοστάσιο παραγωγής εμφιαλωμένου νερού και άλλων προϊόντων στο Λουτράκι.

Στρατηγική συνεργασία

Μετά την ανακοίνωση της μεταφοράς της παραγωγής των αναψυκτικών της «Ήβη» στην Ελλάδα και την παραγωγή και συσκευασία στις εγκαταστάσεις της «ΕΨΑ» η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, Δέσποινα Τσαγγάρη δήλωσε: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό και αισιόδοξο μέσα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα η οικονομική κρίση, η πανδημία, ο πόλεμος, η τεράστια ενεργειακή κρίση, να υλοποιούνται επενδυτικές κινήσεις που προωθούν την εγχώρια ανάπτυξη και την παραγωγική δυνατότητα της Ελλάδας και σηματοδοτούν τη μετάβαση σε μία πιο βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και για τη σημαντική συνεργασία με την ΕΨΑ αλλά και για την επαναφορά της παραγωγής των αναψυκτικών ΗΒΗ στη χώρα μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα και ουσιαστικά την παραγωγική και αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρεία Ψυγείων Αγριάς ΑΕ (ή «ΕΨΑ» όπως είναι περισσότερο γνωστή) Μιχάλης Τσαούτος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη μιας εξαιρετικά σημαντικής συνεργασίας: «Είμαστε πολύ περήφανοι που η PepsiCo Hellas εμπιστεύτηκε την ΕΨΑ για την παραγωγή των αναψυκτικών HBH, επιβεβαιώνοντας έτσι την αξιοπιστία και την ποιότητα των παραγωγικών μας εγκαταστάσεων, αναγνωρίζοντας τις επενδύσεις μας σε σύγχρονο εξοπλισμό. Η ΕΨΑ, μια ελληνική εταιρεία από το 1924, έρχεται πιο κοντά με την ΗΒΗ, ένα brand που πλησιάζει και αυτό τον ένα αιώνα ζωής. Τα υψηλά πρότυπα που βάζουμε στην παραγωγή είναι δεδομένα και είναι κάτι που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους με τις απαιτήσεις της PepsiCo Hellas».

Παράλληλα με τη μεταφορά της παραγωγής στην Ελλάδα, η PepsiCo Hellas θα προχωρήσει και στον εικαστικό επανασχεδιασμό των συσκευασιών της ΗΒΗ (νέες ανανεωμένες συσκευασίες) καθώς και στην αλλαγή της φόρμουλας του πορτοκαλιού με νέα υπέροχη γεύση πιο κοντά στις γευστικές προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Η «Ήβη» θεωρείται ως ένα ιστορικό προϊόν στην ελληνική αγορά και από τα πλέον σημαντικά της PepsiCo Hellas καθώς κυκλοφορεί στην Ελλάδα από το 1926. Περιλαμβάνει αναψυκτικά με γεύσεις, mixers και χυμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον Δεκέμβριο του 2020 ο ο Όμιλος PepsiCo είχε ανακοινώσει τησυγχώνευση των εταιριών «PepsiCo-HBH Μ.ΕΠΕ» και «TASTY FOODS ΑΒΓΕ». Οι δυο εταιρείες από την 1η Ιανουαρίου του 2021 έχουν ενιαία εταιρική υπόσταση υπό την επωνυμία «PepsiCo Hellas Μονοπρόσωπη ΑΒΕΕ». Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 755 εργαζομένους και εδρεύει στον Αγ. Στέφανο Αττικής,

Η PepsiCo είναι ένας διεθνής Όμιλος εταιριών με έδρα στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και ηγετική θέση στον τομέα των τροφίμων και ποτών. Στη χώρα μας προσφέρει μία ευρεία γκάμα τροφίμων και ποτών (Pepsi, Lipton Ice Tea, Lays,Ruffles, Doritos, Cheetos, Quaker, Ήβη, Tasty, Seven up, κ.α.).

Δείτε επίσης