Κόσμος

Μέχρι και 99% λιγότεροι θάνατοι με την Όμικρον σε σχέση με τη Δέλτα

ereuna

Αισιόδοξα τα αποτελέσματα νέας έρευνας σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού.

Συνεχώς περισσότεροι επιστήμονες παρακολουθούν την πορεία του νέου στελέχους του κορωνοϊού κι εκφράζουν ελπίδες για άμεση αποκλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης.

Με τις διασωληνώσεις από την Όμικρον να κινούνται σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα παγκοσμίως, πολλοί ειδικοί διατείνονται ότι η νόσηση από τη συγκεκριμένη μετάλλαξη μπορεί να έχει μικρότερες συνέπειες από ό,τι από τη μόλυνση με τη γρίπη.

Λόγω της σαρωτικής επέλασης της Όμικρον και της ευρείας διανομής των ενέσιμων σκευασμάτων, επιστήμονες εκτιμούν ότι το χτίσιμο υψηλού τείχους ανοσίας δεν είναι μακριά.

Ερευνητές στο Washington University, μάλιστα, μελετώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, εκτίμησαν ότι η Όμικρον αναμένεται να προκαλέσει έως και 99% λιγότερους θανάτους συγκριτικά με την επιθετική Δέλτα.

Οι εκτιμήσεις του Τζο Μπάιντεν


Η Covid-19 «όπως την ξέρουμε σήμερα, δεν θα βρίσκεται για πάντα εδώ», τουλάχιστον στη σημερινή μορφή της, δήλωσε εν τω μεταξύ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα της πανδημίας.ADVERTISING

«Αλλά το να έχουμε την Covid στο περιβάλλον μας και στον πλανήτη μας, αυτό μάλλον θα συνεχιστεί» παραδέχτηκε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Έχουμε πλέον τόσα πολλά εργαλεία (…) που μπορούν να περιορίσουν την Covid και τα άλλα στελέχη», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος προεκλογικά υποσχόταν ότι θα έβαζε τέλος στην πανδημία. «Η νέα κανονικότητα δεν θα είναι αυτό που γνωρίζουμε σήμερα, θα είναι καλύτερη», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Μπάιντεν επικρίνεται επειδή παρατηρείται έλλειψη διαγνωστικών τεστ στις ΗΠΑ, εν μέσω του πέμπτου κύματος που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Όμικρον. Οι ΗΠΑ, η χώρα με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο, κατέγραψε την Δευτέρα άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ, αυτό του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Δείτε επίσης