Κόσμος

Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα ανατίναξαν πυρομαχικά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Ρωσικές δυνάμεις νανατίναξαν πυρομαχικά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Ουκρανία: Ρωσικά στρατεύματα ανατίναξαν πυρομαχικά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Σύμφωνα με ναφορές, τα ρωσικά στρατεύματα ανατίναξαν εκρηκτικά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, στην Ουκρανία.

Το ουκρανικό κοινοβούλιο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι οι Ρώσοι σχεδίαζαν να ξεκινήσουν τη ρίψη πυρομαχικών μπροστά από το εργοστάσιο της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης.

Νωρίτερα, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) είχε ανακοινώσει ότι η Ουκρανία την ενημέρωσε προχθές Σάββατο πως η Ρωσία σκοπεύει να αναλάβει τον πλήρη και μόνιμο έλεγχο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, αλλά ότι η Ρωσία αργότερα το αρνήθηκε.

«Ο πρόεδρος της ουκρανικής διαχειρίστριας εταιρείας Energoatom του πυρηνικού σταθμού, Πέτρο Κοτίν, ανέφερε σε επιστολή προς τον γενικό διευθυντή ότι σχεδόν 400 Ρώσοι στρατιώτες είναι μονίμως παρόντες», πρόσθεσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της.

Η ΙΑΕA ανακοίνωσε ότι η ουκρανική ρυθμιστική αρχή την είχε επίσης ενημερώσει ότι οι προσπάθειες για την επισκευή κατεστραμμένων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ συνεχίζονται και ότι οι γεννήτριες ντίζελ παρέχουν εφεδρική ισχύ σε συστήματα σχετικά με την ασφάλεια.

Δείτε επίσης